Barça

Jonatan Giráldez, rumb als Estats Units: "Si fos per diners, hauria pogut marxar molt abans"

El tècnic del primer equip femení ha rebut una proposta que li permetrà no enfrontar-se al Barça i créixer a nivell personal i professional

Redacció Esport3Actualitzat

Jonatan Giráldez, entrenador del Barça femení, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació i ha confirmat que fa uns dies li va fer saber al club que a final de temporada deixarà el càrrec. El tècnic gallec ha explicat que va rebre una proposta que li permetrà continuar creixent a nivell personal i professional, i que també els encaixa a nivell familiar.

Giráldez només ha confirmat que el seu destí no serà a Europa i que això li permetrà no haver d'enfrontar-se al Barça. L'entrenador blaugrana posarà rumb a la NWSL dels Estats Units, segons ha pogut confirmar TV3. Relevo ha anat més enllà i ha avançat que es farà càrrec de la banqueta del Washington Spirit.

"Abans de rebre aquesta proposta, no estava pendent de cap altra oferta. Estava molt content amb la proposta de renovació que m'havia fet el Barça, molt il·lusionat amb el futur i pendent de poder renovar ja amb tots els membres del meu staff. Era una oferta que ens valorava com a cos tècnic. Ha sigut una decisió molt difícil de prendre però és la millor a nivell personal."

Convertir-se en seleccionador espanyol mai ha estat una opció real.


Giráldez ha negat que la seva marxa estigui motivada per una qüestió estrictament econòmica

"Si hagués volgut marxar només per diners, hauria pogut marxar molt abans perquè he tingut ofertes econòmiques superiors. He posat més coses a la balança: inquietuds, reptes, la família. Ara mateix, no he decidit només per una qüestió econòmica."

Una decisió comunicada mig any abans de deixar la banqueta culer i amb marge perquè el club refaci el projecte de futur. Giráldez també ho ha volgut fer amb temps per evitar que el tram decisiu de la temporada el focus estigui centrat en la competició i no en la seva persona.
 

 

Giráldez, molest amb les filtracions

La filtració de la notícia dijous passat va fer que l'endemà, divendres, Giráldez ho comuniqués ja a les jugadores. El vestidor, diu, ho va rebre amb "tristesa". Giráldez s'ha mostrat molest pel fet que la notícia es filtrés i no pogués ser ell qui marqués els "timings" a l'hora de comunicar la notícia. Està convençut que, malgrat la seva marxa, el Barça continuarà sent un equip guanyador. 

"Estic convençut que el Barça continuarà sent l'equip referent a nivell de futbol femení. No en tinc cap dubte: les jugadores que tenim i el projecte de l'entitat m'ho fan veure així. No em correspon a mi dir qui hauria d'ocupar el meu càrrec però tinc clar que el club continuarà marcant tendència. A mi m'agradaria ser recordat com una persona que ho ha deixat tot pel club, que ho ha donat tot i que sempre ha valorat les jugadores com a autèntiques protagonistes del que s'ha aconseguit. Formar part de tot aquest procés d'expansió i creixement del futbol femení és un motiu d'orgull."

Giráldez ha explicat que la decisió d'abandonar el Barça no es deu a cap desgast i que té una excel·lent relació amb totes les persones involucrades en la secció. El tècnic gallec ha volgut agrair la confiança del president, Joan Laporta, que ja li havia proposat renovar fins al 2026. 

Amb una Champions sota el braç i l'opció de sumar la tercera per a les blaugranes, Giráldez deixarà un Barça instal·lat definitivament en l'elit d'Europa. Giráldez ha aconseguit, fins al moment, dues lligues, dues Supercopes d'Espanya, una Champions League i una Copa de la Reina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut