Copa Amèrica 2024

Una Veneçuela alegre silencia Jamaica i s'erigeix com la gran sorpresa (0-3)

La "vinotinto" fa història; mai havien guanyat tres partits en una Copa Amèrica, i menys seguits. 9 de 9 per als del Bocha Batista, que amb una gran segona part han fet que Jamaica continuï comptant per derrotes els partits en el torneig continental

Veneçuela s'ha guanyat a pols el primer lloc del seu grup i ha fet història en aconseguir guanyar, per primer cop en la seva història, tres partits en una mateixa Copa Amèrica. La "vinotinto" en tenia prou amb un empat per ser primera de grup i, de fet, així s'ha arribat al descans. Jamaica, atlètica i barroera, es mostrava vertical en els seus atacs, i Veneçuela ha tingut poc més que una rosca de Darwin Machís que ha anat fora per poc.

Yangel Herrera pugna per una pilota amb el potent migcampista jamaicà Damion Lowe (Adam Davis / EFE)

Però, a la segona meitat, els veneçolans han enlluernat. Ràpids en la circulació, intensos en les disputes i en la pressió, i amb un Jon Aramburu --el lateral del planter de la Reial Societat-- a un nivell superlatiu, han passat per sobre d'uns jamaicans que s'han anat apagant. Un cop de cap de Freddy Turbina Bello ha obert el marcador, després d'una centrada deliciosa d'Aramburu (0-1, 49').

Éric Ramírez defineix davant de Waite i resol el partit per Veneçuela
Amb aquesta rematada, Éric Ramírez ha arrodonit la golejada veneçolana (Adam Davis / EFE)

Mig quart més tard, Yangel Herrera ha deixat Salomón Rondón sol davant de Jahmali Waite, però, tot i rematar desequilibrat, l'ex del Màlaga i el Las Palmas ha aconseguit ampliar la seva condició de màxim golejador històric dels veneçolans (0-2, 56'). I, després d'ocasions malaguanyades per Yangel Herrera --un xut des de la frontal fora per poc, just abans de ser substituït-- i el lateral Alexander González, l'ex de l'Sporting de Gijón Éric Ramírez ha liquidat el duel gràcies a una excel·lent passada en profunditat del jove Kervin Andrade (0-3, 85'). Per resultats i per joc, Veneçuela, que s'enfrontarà ara amb el Canadà, pot ser el gran "outsider" de la Copa Amèrica.