INEOS i Luna Rossa es van enfrontar dissabte sense vent (EFE)

El Luna Rossa bat el rècord de velocitat màxima i iguala la final (2-2)

La prefinal serà llarga; INEOS i Luna Rossa empaten a dos
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Vela - Copa Amèrica

El garbí ha estat el protagonista del tercer dia de la final de la Copa Louis Vuitton. El vent de sud-oest superava les ratxes dels 21 nusos i l'organització ha decidit ajornar la primera regata durant 40 minuts. Els comissaris no volien cap accident, ni humà, ni mecànic. Però no ha pogut ser perquè el Luna Rossa ha trencat el sabre de la vela major. Els italians no han pogut fer la sortida i han estat desqualificats. Dos a un en el caseller britànic.

L'equip italià ha pogut arreglar l'avaria i el retard per l'excés de vent l'ha ajudat per guanyar temps i arribar al 100% en la quarta regata. Sortida igualadíssima, però el Luna Rossa s'ha posat al capdavant. Lluita espectacular amb virades l'un a l'altre a menys de 50 metres de distància. Cos a cos entre l'INEOS i el Luna Rossa. Pràcticament es tocaven.

La regata era molt ràpida, amb trams de tres minuts gràcies als més de 20 nusos de vent de mitjana. Itàlia ha superat la barrera dels 100 km/h! Rècord a Barcelona 2024. Així, els italians han trencat la regata en el cinquè tram (d'un total de vuit). Però a la cenyida del penúltim tram, la tàctica del Luna Rossa no ha estat bona i l'INEOS s'ha acostat força. 

Tot i això, l'AC75 italià ha mantingut el tipus i s'ha imposat per només quatre segons de diferència. La sèrie, empatada a dos. La setmana serà llarga, dura i apassionant per saber qui serà el desafiant de Nova Zelanda.

 

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut