Max Verstappen en el moment de la topada amb Lewis Hamilton
Max Verstappen en el moment de la topada amb Lewis Hamilton
Fórmula 1

Accident de Verstappen amb Hamilton i baralla a McLaren per la victòria

El pilot de Red Bull ha pogut acabar el Gran Premi d'Hongria de miracle després de l'espectacular toc amb Hamilton

Redacció Esport3Actualitzat

Segurament hagi estat un dels Grans Premis més complicats per a Max Verstappen amb Red Bull. El neerlandès té tan ben acostumats els seus aficionats que una cinquena posició sembla una derrota. Sobretot, quan arriba després d'una tercera posició a la qualificació.

Ara mateix, aquesta és la realitat de Red Bull. La marca austríaca ha perdut el domini absolut del principi de temporada i tant McLaren com Mercedes han entrat de ple en la lluita per les pole positions i per les victòries. Seves són les tres últimes: Russell a Àustria, Hamilton a Silverstone i Piastri a Hongria. Ferrari, de moment, es troba un pas per darrere.

Ni Max Verstappen ni Red Bull s'esperaven aquest canvi de tendència en el rendiment dels monoplaces, i el neerlandès ha mostrat sobre el traçat d'Hongaroring tot el neguit de la marca austríaca. El líder del campionat s'ha mostrat nerviós amb el seu enginyer des de l'inici de la cursa i ha estat a punt d'abandonar després d'un avançament a la desesperada a Lewis Hamilton. Finalment, Verstappen ha acabat en cinquena posició.


Victòria polèmica de Piastri

Lando Norris defensava la pole position, però la sortida del britànic no ha estat bona i ha vist com Oscar Piastri, segon, se situava líder de la cursa. L'australià ha mostrat un gran ritme de cursa i s'ha consolidat en la primera posició. Al darrere, Verstappen cedia el segon lloc a Norris per haver avançat per l'exterior de la pista.

Piastri ha liderat més de la meitat de la cursa, però McLaren ha prioritzat l'estratègia de Lando Norris i el britànic s'ha situat en primera posició. L'equip de Woking, però, s'ha retractat i ha demanat als seus pilots que intercanviessin posicions. Norris ho ha fet, però de manera descarada i quan faltaven només tres girs per al final de la cursa. De fet, l'equip ha hagut d'insistir el britànic perquè deixés passar Piastri:

"No es guanya un Mundial sol. Necessitaràs a Oscar i a tot l'equip. Fes-ho ara."

La victòria ha estat la primera de la seva trajectòria per a Oscar Piastri i McLaren ha sumat un doblet que el situa a 51 punts de Red Bull al Mundial de constructors. En el de pilots, Norris segueix lluny de Verstappen, a 76 punts.

Anar al contingut