El Madrid guanya la batalla pel liderat a Girona però perd el "señorío" (0-3)

Els blancs han estat molt més efectius que els de Míchel a la primera meitat
Redació Esport3 Actualitzat
  • Míchel ha repetit la idea que ja el va dur a golejar el Granada; aparentment, David López avançava la seva posició al pivot, però en realitat, en fase defensiva, el Girona defensava amb cinc homes. Ancelotti ha introduït cinc canvis respecte l'equip que va superar el Las Palmas: Carvajal, Kroos, Modric, Bellingham i Vinícius.
  • El Madrid ni tan sols ha flairat la pilota en els primers minuts, davant una sortida aclaparadora del Girona. Els de Míchel han desaprofitat dues ocasions clamoroses en dos cops de cap en boca de gol, de Yangel Herrera (3') i de Tsygankov (4', al pal). Fins al minut 11, amb una centrada de Bellingham, els visitants no han trepitjat àrea rival.
  • Però el Girona ha acabat lamentant no aprofitar les claríssimes ocasions de què ha disposat, perquè a la primera del Madrid, Joselu ha firmat el 0-1 (17'), rematant una centrada amb l'exterior de Bellingham que ha burlat la vigilància dels tres centrals sobre el gallec.
  • El primer gol madridista ha deixat grogui el Girona, que en un córner molt mal defensat (Blind ha perdut la marca de Tchouaméni en un córner de Kroos) ha encaixat el 0-2 gairebé de seguida (21'). I ha faltat poc perquè arribés el tercer, en una cursa de Bellingham que Blind no ha sabut aturar, però Gazzaniga ha evitat el tercer (27').
  • La pausa d'hidratació ha anat bé als de Míchel, que han tornat a nivellar el partit, però fins al descans només han comptabilitzat un xut desviat d'Aleix Garcia (40'). En canvi, després d'una pilota perduda per Yan Couto a la pròpia àrea, una volea de Kroos, assistit per Vinícius, ha obligat Gazzaniga a volar (45' + 4').
  • El Girona ha tornat a plantar-se a camp contrari i a tenir la primera oportunitat clara, una rematada de David López en una falta picada per Aleix Garcia que Kepa ha desviat en una intervenció determinant (49'). Igual que al primer temps, tampoc ha estat precís Yangel, que no ha sabut culminar un excel·lent servei de córner del d'Ulldecona (51').
  • Míchel s'ha arriscat amb les substitucions; a part de Tsygànkov, amb molèsties, rellevat per Valery, ha fet entrar Portu i Stuani per David López i Dovbyk. Però la primera ocasió després dels canvis ha estat blanca; d'un misto de Joselu n'ha sorgit una jugada de pati de col·legi dins l'àrea que Bellingham ha estat a punt d'aprofitar (63').
  • S'estava repetint el guió de la primera part... i s'ha acabat reescrivint lletra per lletra. En una contra conduïda per Tchouaméni, ha rematat Joselu, ha rebutjat Gazzaniga però Míchel i Blind s'han adormit i han permès que Joselu recuperés i assistís per Bellingham (0-3, 71').
  • Dos xuts de Yan Couto (72') i Miguel Gutiérrez (77') han mantingut latent el Girona, però el signe del partit ja estava decidit de feia estona: per l'encert del Madrid, però també per la candidesa del Girona en atac i les seves concessions en defensa. Fins i tot Rodrygo hauria pogut firmar (88') el 0-4 en una acció personal superlativa.
  • El matx ha tingut un final inesperat pel comportament injustificable de Nacho, que en el minut 94, i amb el matx absolutament resolt, ha realitzat una entrada incomprensible al turmell de Portu, que ha hagut de marxar en llitera. Ha estat el VAR qui ha determinat l'expulsió d'un jugador igualment prescindible, que a més ha tingut la barra d'anar-se a disculpar amb el jugador del Girona quan estava del tot estabornit.