Almena, a la filera inferior de la foto d'equip, situat entre Arnau i Iván Martín
Almena, a la filera inferior de la foto d'equip, situat entre Arnau i Iván Martín (Girona FC)
Futbol

Almena es desinhibeix en l'empat entre Girona i Espanyol a Navata (0-0)

El jove de l'Hospitalet, atrevit i descarat, brilla per sobre de la resta. Els de Manolo González s'han estrenat sense gols, mentre que per als blanc-i-vermells ha estat el tercer empat d'aquest estiu

Redacció Esport3Actualitzat

El Girona i l'Espanyol han empatat (0-0) en l'amistós de pretemporada que s'ha disputat a Navata, a l'Alt Empordà, on els blanc-i-blaus hi estan fent un stage. Aquest ha estat el primer partit de preparació per als blanc-i-blaus, però per als blanc-i-vermells ha estat el tercer. Els de Míchel sumen tres empats en aquesta pretemporada, després de jugar contra l'Olot (1-1) i el Montpeller (3-3).

Dos debuts al Girona

La calor intensa ha marcat el partit, en una primera part força ensopida. L'Espanyol ha estat qui ha tingut l'ocasió més clara amb un xut al travesser d'Álvaro Aguada. Per al Girona, els grans al·licients, els debuts. Per exemple, a l'equip inicial del Girona ha destacat la presència de Donny Van de Beek com a gran novetat. A la segona part, ha debutat l'últim fitxatge el defensa Alejandro Francés.

Del Girona ha destacat el jove Iker Almena, de 20 anys, un dels més actius a la banda dreta. De fet, d'ell ha nascut un gol de Stuani que no ha pujat el marcador perquè ha estat anul·lat per fora de joc.

Almena, jugador del filial el curs passat, té contracte fins al 2026. A Navata, aquest jugador de banda fitxat el 2022 del Can Vidalet ha fet gala de les seves millors virtuts: elèctric, associatiu i molt vertical. Si continua guanyant consistència en el joc, els seus eslàloms poden començar a aparèixer a Primera Divisió. 

El Girona ha tingut alguna ocasió més per marcar. Toni Villa i Portu han combinat bé i han tingut oportunitats per inaugurar el marcador, però no han arribat a bon port.

Dovbyk s'ho mira des de la banda

L'ucraïnès Artem Dovbyk ha estat tot el partit a la banqueta, mentre es continua perfilant el seu futur, després de tancar la porta a l'Atlètic de Madrid quan semblava que tot estava encarrilat.

Dovbyk al camp de Navata amb la indumentària de carrer del Girona

Al final, un empat que deixa deures per al quadern d'estiu de Míchel i Manolo González:

Anar al contingut