Copa Amèrica 2024

Un pèssim arbitratge condemna els Estats Units en la seva Copa Amèrica

L'amfitrió de la Copa Amèrica ha caigut eliminat en la fase de grups. L'Uruguai passa als quarts amb ple de victòries, gràcies a un gol d'Olivera en possible fora de joc

Redacció Esport3Actualitzat

La Copa Amèrica s'ha quedat sense l'amfitriona. Trist paper dels Estats Units en el seu torneig. Va perdre contra tot pronòstic amb el Panamà i, en la jornada decisiva del grup C, ha estat incapaç de superar l'Uruguai (0-1). La "celeste", en canvi, passa a quarts de final amb ple de victòries. A l'Arrowhead Stadium de Kansas, n'ha tingut prou amb un gol de Mathías Olivera per certificar el liderat.

El gol ha estat molt discutit pels jugadors nord-americans. Abans de recollir el refús del porter rival, l'excentral del Getafe estava en posició dubtosa. La revisió del VAR tampoc ha servit per aclarir la jugada i l'àrbitre, el peruà Kevin Ortega, l'ha concedit. Després, els Estats Units tampoc ha sabut replicar.

L'Uruguai celebra el gol d'Olivera (EFE)
L'Uruguai celebra el gol d'Olivera (EFE)

En general, però, l'actuació de l'àrbitre Kevin Ortega ha estat molt controvertida. Més enllà del gol de l'Uruguai, el seu criteri amb les targetes ha deixat tothom força desconcertat. Al final del partit, el capità dels nord-americans, Pulisic, ha preferit mossegar-se la llengua. "És frustrant. No vull parlar gaire de l'àrbitre", ha dit.

Ensurt amb Araujo

L'Uruguai, avui sense Marcelo Bielsa a la banqueta per sanció, espera rival. Serà el Brasil o Costa Rica. El seu seleccionador haurà d'estar pendent de la recuperació de Maxi Araujo. Ha hagut de ser retirat en llitera després d'una forta caiguda de cap. El comunicat de la Federació Uruguaiana ha rebaixat l'alarma.

 

 

El minut a minut del partit:

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut