Espanyol

Un golàs de Pedrosa i l'efectivitat de RDT decideixen el partit contra el Granada (2-0)

L'Espanyol encadena el cinquè partit sense perdre a casa i torna a guanyar després de tres jornades

Vicenç PradosActualitzat

La tornada d'RDT, un cop complerta la sanció, era la gran esperança de l'Espanyol per trencar la ratxa de tres jornades sense guanyar. A més de la tornada del davanter madrileny, Vicente Moreno feia tres canvis més respecte l'equip que va perdre a Getafe. I, tot i uns primers minuts de bon joc del Granada, la primera ocasió per marcar l'ha tingut l'Espanyol, en una rematada a boca de canó d'RDT que ha acabat a còrner. Era el minut 20 de partit, i 10 més tard, a la sortida d'un còrner tret per Sergi Darder, Adrià Pedrosa engalta una volea espectacular que acaba al fons de la porteria. El primer gol a la lliga del lateral blanc-i-blau ha tingut els ingredients per ser el gol de la jornada.

I abans d'arribar-se al descans, RDT no ha faltat a la cita amb el gol. Sergi Darder torna posar una centrada mil·limètrica al cap de Raúl de Tomás, que ha fet pujar el 2-0 i per anotar el seu setè gol a la lliga. L'afició periquita ha tornat a reclamar la internacionalitat de RDT, màxim golejador espanyol de La Lliga, amb 7 gols. El davanter de l'Espanyol ha rebut la trucada de Luis Enrique hores després, quan Ansu Fati ha caigut lesionat a Balaídos.

La segona part ha començat amb dues ocasions consecutives d'Embarba en el primer minut. La primera l'ha refusat Luis Maximiano a còrner i, a la sortida d'aquest, ha arribat la segona en un xut que ha fregat el pal dret de la porteria del Granada. El veneçolà Yangel Herrera, titular per primer cop aquesta temporada, també ha vist porteria al minut 55, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc previ del mateix jugador. I RDT hauria pogut fer el seu segon gol després d'una falta que ha executat l'equip segons manava la pissarra de Dani Pendín. L'estratègia ha deixat retratat el sistema defensiu del Granada, però RDT ha fallat per poc en l'execució final.

El Granada ha aprofitat que l'Espanyol ha endarrerit línies per començar a posar setge sobre la porteria de Diego López. Però tres aturades gairebé consecutives del porter gallec, que dimecres complia 40 anys, evitaven que el Granada escurcés diferències. L'afició ha començat a corejar el nom del seu porter. I la que no ha pogut aturar al minut 74, ha acabat amb la pilota al pal després de la rematada de Jorge Molina.

També al pal ha anat un xut de RDT al minut 79, quan el partit estava més obert i els jugadors de Vicente Moreno trobaven més espais per jugar al contraatac. L'Espanyol ha sabut controlar el partit fins el xiulet final. L'equip s'ha retrobat amb la victòria i ho ha fet amb un joc sòlid que fa que l'afició periquita afronti amb molt d'optimisme el pròxim partit a la lliga, el derbi al Camp Nou contra el Barça.