Lamine Yamal i Morata celebren el gol d'Espanya
Lamine Yamal i Morata celebren el gol d'Espanya (Reuters)
Eurocopa 2024

Espanya passa la mà per la cara a Itàlia i ja és a vuitens de l'Eurocopa

L'equip espanyol passarà a vuitens de final com a primer de grup després de la victòria contra Itàlia (1-0)

La selecció espanyola s'ha classificat com a primera de grup per als vuitens de final de l'Eurocopa. Els espanyols no han patit gens ni mica contra una Itàlia molt poc ambiciosa que no ha xutat ni una sola vegada entre els tres pals. Tot i això, Espanya només ha guanyat per 1 a 0 i el gol se l'han fet els italians en pròpia porta.

El minut a minut del partit:

• Gols: 1-0 Riccardo Calafiori (pròpia porta, minut 55).
  • Els catalans Marc Cucurella i Lamine Yamal han estat titulars, com també el blaugrana Pedri. Ferran, sortint des de la banqueta, també ha participat en el partit.
  • En la primera part Espanya ha estat molt superior i ha estat capaç de crear quatre ocasions de gol molt clares, de Pedri (minut 2), Nico Williams (10'), Morata (24') i Fabián (25').
Pedri, titular contra Itàlia (Reuters)
  • En la segona part, la superioritat espanyola ha provocat set ocasions més, de Pedri (55'), Morata (58'), Le Normand (59'), Lamine (60'), Nico Williams (que ha rematat al travesser, 70') i Ayoze (91' i 92'), a banda del gol, que ha arribat al minut 55 després d'una centrada de Nico Williams desviada per Morata i Donnarumma que ha confós Calafiri, que ha rematat cap a la seva pròpia porteria.
  • Itàlia només ha reaccionat en els últims minuts, però no ha xutat entre pals en tot el partit. Decebedora actuació dels actuals campions d'Europa.
  • Rodri, que avui ha vist la segona targeta groga, serà sancionat i no podrà jugar el tercer partit del grup.
  • Dilluns que ve Espanya jugarà un partit intranscendent davant d'Albània, mentre que Itàlia es jugarà la classificació per als vuitens contra Croàcia.