Els jugadors espanyols celebrant un dels gols del partit
Els jugadors espanyols celebrant un dels gols del partit (Reuters)
Eurocopa 2024

Espanya imposa la lògica i jugarà els quarts de final contra Alemanya (4-1)

El gol inicial de Le Normand en pròpia porta no amaga la gran diferència de talent entre les dues seleccions

Espanya s'ha classificat per als quarts de final de l'Eurocopa amb una contundent victòria contra Geòrgia. Malgrat el resultat, no ha estat un partit fàcil per al combinat entrenat per Luis de la Fuente. Els espanyols han hagut de remuntar l'autogol inicial de Le Normand en el minut 18. Rodri ha fet l'empat abans del descans i a la represa Fabián ha aprofitat una gran centrada de Lamine Yamal per fer el segon.

Amb el resultat a favor, Espanya s'ha agradat i ha estat capaç d'ampliar el marcador amb gols de Nico Williams i el català Dani Olmo. El pròxim partit d'Espanya serà contra Alemanya divendres que ve en els quarts de final.

• Els catalans Marc Cucurella i Lamine Yamal han estat titulars mentre que Dani Olmo ha jugat una estona a la segona part. El quart català de la convocatòria, el porter David Raya, ha vist el partit des de la banqueta.

• La primera part ha estat un monòleg de la selecció espanyola, que ha fregat el 75% de possessió de pilota i ha convertit Giorgi Mamardashvili en l'estrella del seu equip. El porter del València ha estat decisiu avortant les ocasions de Carvajal (11'), Fabián (22'), Cucurella (35') i Nico Williams (38').

• En canvi, Geòrgia ha marcat en la primera ocasió que ha tingut, als 18 minuts, en una contra iniciada per Kvaratshkelia, amb centrada de Kakabadze i rematada en pròpia porteria de Le Normand. És el primer gol que encaixa Espanya en l'Eurocopa.

• Fruit del domini espanyol, l'empat ha arribat amb un xut de fora l'àrea de Rodrigo, als 39 minuts.

• A la segona part Espanya ha estat més atenta en les vigilàncies ofensives i no ha tingut cap problema per superar el combinat georgià. Tot i que Kvarastshkelia ha estat a punt de sorprendre Unai Simón des del mig del camp (49'), la selecció de Luis de la Fuente ha atacat bé per les bandes on han destacat Lamine i Nico.
  • El blaugrana ha servit una pilota d'or a Fabián pel 2 a 1 i Williams ha marcat el tercer després d'una contra espectacular. El 4 a 1 definitiu l'ha marcat Dani Olmo, amb un xut ajustat amb la seva cama esquerra.

• Espanya es jugarà l'accés a semifinals de l'Euro contra l'amfitriona Alemanya, el divendres 5 de juliol, a les 18 h.