Álvaro Morata aixecant el trofeu de l'Eurocopa
Álvaro Morata aixecant el trofeu de l'Eurocopa (Reuters)
Eurocopa 2024

Els catalans Lamine, Olmo, Cucurella i Raya guanyen l'Eurocopa amb la selecció espanyola (2-1)

El combinat espanyol guanya els set partits del torneig i conquista el trofeu amb el millor futbol del campionat

Espanya s'ha proclamat campiona de l'Eurocopa després de superar per la mínima l'Anglaterra de Bellingham i Harry Kane. Després d'una primera part més aviat avorrida, tota l'acció ha arribat a la segona. El combinat de Luis de la Fuente s'ha avançat amb un gol de Williams després d'una assistència de Lamine al 47'

Els espanyols han tingut bons minuts, però no han pogut fer el segon i ha estat Anglaterra, mitjançant un golàs de Palmer, qui ha empatat el duel. A les acaballes del partit, al 87', Mikel Oyarzabal ha fet el gol de la victòria espanyola gràcies a una assistència de Marc Cucurella.

D'aquesta manera, el capità Álvaro Morata ha aixecat per a Espanya la quarta Eurocopa de la història.

• Tot i que la selecció espanyola ha estat més propositiva, en els primers 45 minuts no ha passat res, ja que els dos combinats han estat porucs i han treballat millor sense que amb pilota.

• Gareth Southgate ha dissenyat un partit amb duels individuals per tot el camp. Shaw i Walker han anul·lat Lamine i Nico Williams, respectivament, mentre que Foden no ha deixat pensar Rodri. Sense ells tres, a l'equip de Luis de la Fuente li ha faltat creativitat i no ha estat capaç de crear cap ocasió clara. Anglaterra, només una, a la sortida d'una falta rematada per Foden, al 47'.

Tota l'acció, a la segona part

• En la primera acció després del descans ha arribat l'1-0 gràcies a una jugada brillant de Lamine amb assistència a Nico Williams que, amb un xut creuat, ha batut Pickford.

• El gol ha desordenat Anglaterra i les ocasions espanyoles han sovintejat. Les han tingut, de molt clares, Dani Olmo (49'), Morata (56'), Williams (57') i Lamine (66') però quan pitjors sensacions tenien, els anglesos han pogut empatar amb una jugada aïllada de Saka i Bellingham que ha acabat amb un xut ajustat de Palmer a la xarxa. 1-1, minut 73.

• El gol de la victòria ha arribat als 87 minuts gràcies a una contra portada per Marc Cucurella i rematada a gol per Mikel Oyarzabal. Anglaterra, a la desesperada, encara ha tingut una ocasió, de Guehi, però Dani Olmo, sota els pals, ha evitat la pròrroga.