La selecció espanyola celebra el gol de Merino al minut 119 de la pròrroga
La selecció espanyola celebra el gol de Merino al minut 119 de la pròrroga (EFE)
Eurocopa 2024

Espanya elimina l'amfitriona Alemanya (2-1) a la pròrroga

Dani Olmo i Merino han fet els gols que situen els de Luis de la Fuente a les semifinals

Espanya ha eliminat als quarts de final l'amfitriona de l'Eurocopa, Alemanya, gràcies a un gol de Merino al minut 119, l'últim de la pròrroga (2-1). Alemanya havia forçat una agònica pròrroga gràcies a un gol de Wirtz, neutralitzant així el primer gol del català Dani Olmo.

El minut a minut del partit:

• Molta igualtat en els primers 45 minuts. Nico i Lamine Yamal per a Espanya i Havertz per a Alemanya han tingut les millors oportunitats.
  • Al descans ha entrat Nacho per Le Normand, que tenia targeta i per a Alemanya han entrat Andrich i Wirtz.

• Només començar Morata ha tingut una ocasió claríssima i en el 51 Dani Olmo a passada de Lamine Yamal ha fet l'1-0.

• El tram final de partit ha estat un atac de gol. Fullkrug ha rematat al pal i Havertz ha estat a punt d'empatar amb una vaselina.
  • L'1-1 ha arribat en el 88, obra de Wirtz després d'una centrada que ha despenjat Kimmich.
  • Amb l'empat el partit ha anat a la pròrroga.
  • Oyarzabal per a Espanya i Wirtz per a Alemanya han pogut desfer la igualada en dos xuts que han sortit fregant el pal en la primera meitat de la pròrroga.

• L'àrbitre del partit no ha volgut saber res d'unes mans dins l'àrea de Cucurella que ha interceptat un xut de Musiala.

• Fullkrug de cap ha pogut avançar els alemanys però ha topat amb un gran Unai Simón.

• A dos minuts per al final del temps extra Merino amb una volada impressionant ha fet de cap el 2-1 en una centrada d'Olmo.