FUTBOL

Oficial: ja se sap el calendari de la Lliga de Primera Divisió 2024-2025

Els partits de la temporada que ve a LaLiga EA Sports

Redacció Esport3Actualitzat

Ja se saben les dates claus de la temporada 2024-2025 de LaLiga EA Sports. La Federació Espanyola de Futbol ha sortejat un calendari inèdit. Per primera vegada, es publicaran les 38 jornades de Lliga sense saber l'últim dels seus participants (Oviedo o Espanyol, que s'enfronten en la final del play-off). La pròxima campanya arrencarà el cap de setmana del 16 d'agost i s'acabarà el 25 de maig.

La primera jornada portarà el Girona a jugar al camp del Betis. El Barça visitarà València i l'Espanyol, si finalment puja a Primera, jugaria a Valladolid.

 

Els clàssics

També s'han sortejat les dates dels clàssics. El Reial Madrid-Barça serà el 27 d'octubre al Bernabéu, mentre que en la segona volta, el Barça rebrà el Madrid l'11 de maig, 35a jornada, i inusualment un pèl més tard del que és habitual:

 

Els possibles encreuaments catalans

El primer duel dels gironins contra els culers serà a Montilivi en la jornada 5 (cap de setmana 14-15 de setembre) i just abans de l'estrena de tots dos equips a la Champions. A la segona volta es veuran les cares en la jornada 29 (cap de setmana 29-30 de març) al Camp Nou.

Un hipotètic Barça-Espanyol seria el 3 de novembre, mentre que la tornada --al Front Stage Stadium-- seria el 14 de maig, el cap de setmana després del clàssic.

El Girona i l'Espanyol s'enfrontarien a Montilivi el 24 de novembre. La tornada, a Barcelona, seria el 9 de març.

 

Tot el calendari

La resta del calendari està disponible a la web de Federació Espanyola de Futbol:

 

Com és habitual, el calendari de la pròxima temporada és asimètric. És a dir, els partits de cada jornada en la primera volta poden ser totalment diferents dels de la segona. És una manera de fixar o acostar certs partits a dates estratègiques. Per exemple, sempre es mira d'establir el primer clàssic a l'octubre (27/10) i el segon, a la primavera (11/5). També es procura que no s'encavalquin en un mateix cap de setmana grans cites, com ara un Madrid-Barcelona amb un derbi basc o sevillà.

Aturades de LaLiga

La campanya tindrà cinc aturades: quatre seran per dates FIFA (2-10 de setembre, 7-15 d'octubre, 11-19 de novembre i 17-25 de març) i una altra per Nadal. D'aquesta manera, els últims partits del 2024 es jugaran el 23 de desembre. La pilota no tornarà a rodar fins al 2 de gener, quan es disputaran els setzens de la Copa del Rei, ronda en la qual s'estrenaran Reial Madrid, FC Barcelona, Athletic i Mallorca, exempts de participar en les dues primeres eliminatòries.

Anar al contingut