El Barça supera l'Alabès i es resisteix a abandonar la lluita per la Lliga (1-3)

Vitor Roque, arribar i moldre, ha marcat l'1-3 només sortir al camp i ha estat també protagonista per una injusta expulsió

Malgrat jugar amb un efectiu menys, el Barça no ha passat gaires angúnies en defensa i torna del País Basc amb tres punts més que serviran, almenys, per consolidar l'equip a la zona Champions. La polèmica del partit ha vingut per l'expulsió injusta de Vitor Roque per veure la segona groga.

• Xavi ha dissenyat un onze inicial amb la presència de 5 defenses. Un d'ells, Christensen, ha jugat d'inici a la demarcació de pivot, al davant de la rereguarda. Pedri i Frenkie de Jong l'han acompanyat en el mig del camp.
  • Després d'un parell d'accions en el primer minut en què l'Alabès ha trepitjat àrea rival guanyant l'esquena de Cancelo, el Barça ha disposat de la primera ocasió en el minut 11. Araujo ha rematat de cap gairebé arran de terra una centrada de Frenkie de Jong, però Sivera ha atrapat la pilota.
  • També de cap i a la sortida d'un córner, ha disposat d'una bona ocasió Samu Omorodion. La seva rematada ha sortit desviada a la dreta de la porteria d'Iñaki Peña. Era el minut 21.
Lewandowski, autor del primer gol blaugrana (Reuters)
  • En la jugada immediatament posterior, el Barça ha encetat el marcador amb un gran gol de Lewandowski. Assistència de Gündogan, control complicat del polonès en plena cursa i definició per sobre de la sortida del porter local.
  • Tot i marcar el 0-1, el Barça no ha pogut dominar el partit, i això ha fet que l'Alabès tingués una gran oportunitat per empatar. Al minut 35, Guridi ha rematat de cap després de deixar Kounde dins de l'àrea. Iñaki Peña, en una gran demostració de reflexos, ha evitat l'empat.
  • Els bascos n'han tingut una altra de molt clara arran d'una centrada lateral des de la banda esquerra. Samu ha recollit una pilota morta a l'interior de l'àrea gran, però el seu xut ha sortit desviat, per molt poc.
  • A la mitja part, Xavi ha fet un canvi al lateral esquerre: ha entrat Héctor Fort i Joao Cancelo s'ha quedat als vestidors.

• La segona part ha començat mogudíssima. Al minut 49, el Barça ha fet el segon mitjançant Gündogan. L'alemany ha rematat de primeres una centrada precisa de Pedri.

• Però sense temps per assaborir aquest segon gol, els de Xavi han vist com l'Alabès retallava distàncies només treure de centre. Sensacional jugada de Sola per banda esquerra -marxant primer de Fort i després de Frenkie de Jong- i rematada de cap de Samu Omorodion per fer el primer dels locals.

• Al minut 59, un altre contratemps en forma de lesió per als culers. Gündogan ha deixat coix el terreny de joc i en el seu lloc ha entrat Vitor Roque.

• Igual que va passar en el partit contra l'Osasuna, el brasiler ha marcat pràcticament en la primera pilota que ha tocat. Gran acció de Lamine Yamal per banda dreta perquè el Barça fes arribar la pilota a l'altre costat, a la demarcació d'Héctor Fort. Centrada rasa del català i rematada de primeres de Tigrinho per fer el tercer del Barça. Era el minut 62.

• L'alegria del brasiler, però, s'ha convertit de seguida en decepció perquè en qüestió de 10 minuts ha vist dues targetes grogues.

• Les repeticions televisives han deixat claríssim que la segona ha estat del tot injustificada perquè Roque no toca Rafa Marín. És més, és el defensor del conjunt de Vitòria qui ha entrat ensenyant els tacs a Roque. El Barça recorrerà l'expulsió.