Miquel Travé en canoa masculí sèries individuals

Dia 7 París 2024: Primera medalla catalana, Travé inspirat pels regatistes i Alcaraz a la final

Dia de classificatòries per als esportistes catalans, amb l'inici de l'atletisme en pista, una nova oportunitat per a Miquel Travé i primera medalla d'or catalana
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Alcaraz, a la final per la via ràpida

El murcià Carlos Alcaraz s'ha assegurat la medalla, d'or o de plata, en assolir la final del torneig individual masculí de tenis dels Jocs Olímpics després de vèncer el canadenc Felix Auger Aliassime per 6-1 i 6-1, en una hora i setze minuts.  En la seva primera experiència olímpica, Alcaraz ja té garantida la presència al podi. Disputarà la final diumenge contra el guanyador del partit entre el serbi Novak Djokovic, molt il·lusionat amb la possibilitat d'un primer or, i l'italià Lorenzo Mussetti.

Fermín, amb dos gols, guia Espanya a semis

El blaugrana ha brillat en la victòria dels de Santi Denia contra el Japó amb dos gols i ha aconseguit el bitllet per a la pròxima ronda dels Jocs Olímpics.

Jordi Fernández, botxí d'Espanya

La selecció del Canadà, entrenada pel català Jordi Fernández, ha eliminat Espanya dels Jocs Olímpics. En un partit ajustat, els canadencs han deixat fora els espanyols per culpa per la diferència de punts entre un empat a tres equips.

Miquel Travé, una nova oportunitat

Després del cinquè lloc aconseguit en l'eslàlom C-1 a causa d'una penalització dos segons, Miquel Travé ha tingut una nova oportunitat en la categoria de l'eslàlom KX-1, en la ronda classificatòria a contrarellotge. El de la Seu d'Urgell ha aconseguit l'onzè millor registre (68.70), assegurant-se d'aquesta manera ser cap de sèrie en la primera ronda de demà (16.40 h). Travé competirà en la darrera carrera del dia contra l'australià Tristan Carter (22è), l'eslovac Matej Benus (23è) i el japonès Yuuki Tanaka (34è). Els dos primers de cada ronda accedeixen a la següent ronda, la resta van a la repesca (18:45 h).

També hi participarà el piragüista espanyol Manuel Ochoa, que va aconseguir la medalla d'or a la Copa del Món de piragüisme eslàlom disputada a Praga. El gallec ha finalitzat desè i competirà a la carrera anterior a Travé.

L'Espanya de Jordi Ribera es complica la vida

La selecció espanyola masculina s'ha posat en un bon embolic per poder passar als quarts de final. Amb tres jugadors i el seleccionador catalans, els 'Hispans' han perdut per 33 a 31 contra Alemanya en un partit molt ajustat. El vallesà Aleix Gómez ha tingut l'oportunitat d'empatar el duel a dotze segons del final, però ha topat amb un inspirat David Späth.

Tot i la derrota, Espanya depèn d'ella mateixa per passar la fase eliminatòria. Es jugaran la classificació diumenge (21:00 h) contra Croàcia en un duel a caixa o faixa. Els espanyols necessiten quedar entre els quatre primers per superar la fase de grups. Les diferències de gols seran claus per decidir l'ordre d'entrada i tenir un rival més assequible.

Èlia Canales i Pablo Acha cauen als quarts de final

Diploma olímpic per a l'arquera tarragonina Èlia Canales, que no ha pogut passar, per un punt, a les semifinals del torneig de tir en arc mixte fetn parella amb Pablo Acha. Han caigut davant la parella Índia per 5-3. El quart i definitiu set s'ha resolt per un sol punt: 37-36.   

Èlia Canales s'ha quedat als quarts de final però ha aconseguit un diploma (Reuters) 

Diplomes olímpics per a Aina Cid i Denis Carracedo

L'ampostina Aina Cid, juntament amb Esther Briz, han guanyat la Final B de dos sense timoner i s'han assegurat el diploma olímpic, el mateix que ha aconseguit el banyolí Dennis Carracedo, amb el seu company Rodrigo Conde, després de quedar segon a la Final B de doble scull Lleuger.

Florian Trittel i Diego Botín, primera medalla d'or

El focus de la jornada, en clau catalana, no ha estat a París sinó a Marsella, on es disputen les proves de vela. Allà, la parella formada pel maresmenc Florian Trittel i el càntabre Diego Botín han confirmat en la regata definitiva el seu domini en la classe 49er per endur-se un or merescudíssim.

Adel Mechaal, a la repesca dels 1.500 llisos

L'atleta català ha competit sense exit als 1.500 llisos a les 11 h; amb una cursa complicada on es classificaven els sis primers de la sèrie, Mechaal ha acabat 9è. Tot i així, demà dissabte 3 d'agost, gaudirà d'una repesca per classificar-se a les semifinals. També disputaran la repesca els altres dos atletes espanyols Mario Garcia i Ignacio Fontes, que han acabat 10è i 7è respectivament. Mechaal és el número 6 del món i un dels atletes amb més possibilitats d'emportar-se una medalla cap a casa. També disputarà la ronda de classificació en la modalitat de 5.000 metres en pista coberta el dimecres 7 d'agost.

Adel Mechaal aquest matí a l'acabar els 1.500 metres llissos

Emma Carrasco i Mario Mollà, eliminats

Els dos nedadors catalans han intentat passar de ronda en les seves categories. Carrasco ha competit avui en els 200 estils a les 11 h, en una tercera sèrie molt potent on hi haurà la britànica Abbie Wood, l'australiana Ella Ramsay i l'amfitriona francesa Charlotte Bonnet, entre d'altres. Però, amb un temps de 2:11:54 s'ha classificat com a sisena de la sèrie. A les semifinals, Carrasco ha quedat eliminada després d'acabar setena amb un temps de 2:12.25.

Mollà, per la seva banda, no ha pogut classifcar-se. En la segona sèrie dels 100 metres papallona en un grup més assequible, amb l'alemany Kaii Winkler i el xinès Sun Jiajun com a grans candidats, ha fet un temps de 52:27 que l'ha deixat vint-i-cinquè de la general on nomès es classificaven els setze millors temps. 

Comença el decatló

Les proves del decatló es dividiran en dos dies i avui divendres a les 10 h ha tingut lloc la primera prova dels 100 metres llisos. Jorge Ureña és el representant espanyol. La classificació funciona atorgant una puntuació a cada una de les proves realitzades pels atletes i anant sumant el total. L'atleta amb més punts a l'acabar la prova número 10, es proclamarà guanyador del decatló.

Durant el dia 7 dels Jocs Olímpics anirem actualitzant els resultats i la classificació d'Ureña. Avui tenen lloc les següents proves relacionades amb el decatló:

  • 100 metres llisos: 10.87 segons (890 punts)
  • Salt de longitud masculí - 10.55: 7.05 metres (826 punts)
  • Llançament de pes masculí - 12.15: 13.77 metres (714 punts)
  • Salt d'altura masculí - 18.00: 1.99 metres (794 punts)
  • 400 metres llisos - 20.50: 48.08 (905 punts)

Classificació provisional: Jorge Ureña és el 20è classificat amb 2430 punts combinats.

El líder és l'alemany Leo Neugebauer amb 2876

 

Tres metres, i cap al cel olímpic

Nico García Boissier i Adrián Abadía ja van escriure el seu nom amb lletres d'or a la història de l'esport espanyol en protagonitzar el primer metall de la història d'Espanya al Mundial de salts de trampolí a Doha, Qatar. Van aconseguir pujar al podi per penjar-se un bronze que serà recordat per sempre, i tots dos saltadors s'han convertit en pioners en la disciplina. Aquest dijous a les 11 h han intentat augmentar el seu llegat i pujar al cel olímpic saltant des d'un trampolí a tres metres. Tot i les esperances dipositades en la parella, no han aconseguit la puntuació necessaria per la medalla. García i Abadía han aconseguit sumar 361.62 punts, molt lluny del tercer lloc dels anglesos, que han marcat 438.15.

 

Derrota contra els Països Baixos en hoquei herba

La selecció espanyola masculina d'hoquei herba, amb un gran número de jugadors catalans a les seves files, ha  plantat cara a una de les potències mundials, els Països Baixos, però ha acabat perdent per 5-3. Ha marxat al descans amb avantatge d'1 a 2 gràcies als gols de José Basterra i Marc Reyné. La reacció "oranje" ha arribat amb 3 gols en 8 minuts. Tot i el 4-3 de penal stroke de Marc Miralles, la derrota ha estat inevitable. Espanya passa a quarts de final però tindrà un encreuament molt difícil contra Bèlgica 

Pepe Cunill, un des destacats de la selecció espanyola (Reuters)

 

David Puig repeteix la targeta

L'únic representant català en golf, David Puig, ha clavat la targeta en la segona jornada de competició amb 69 cops, dos sota el par. El golfista és dinovè, quatre sota el par del camp.

David Vega, eliminat en gimnàstica de trampolí

El gimnasta català ha quedat en catorzena posició dels setze participants en la ronda classificatòria. Vega ha obtingut la millor puntuació en el primer exercici (55.620), insuficient per ser entre els vuits primers classificats que accedien a la final. El barceloní ha estat el primer català a participar en aquesta modalitat.

Peleteiro, directe cap a la final

L'atleta gallega s'ha classificat per la via ràpida per la lluita de les medalles en triple salt. Bronze a Tòquio, Peleteiro ha saltat 14.36 en el primer intent, una marca que li garantia l'accés directe a la final de demà (20:20 h).

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut