Pau Echaniz en el moment de la baixada decisiva
Pau Echaniz en el moment de la baixada decisiva (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Dia 6 París 2024: Pau Echaniz guanya el bronze a l'eslàlom

El palista, que entrena al Club Cadí de la Seu d'Urgell, s'ha penjat el bronze a la prova d'eslàlom de K1 en aigües braves

Redacció Esport3Actualitzat

El palista Pau Echaniz, que entrena al Club Cadí de la Seu d'Urgell, ha fet medalla de bronze aquesta tarda. El basc ha obtingut el tercer millor crono en la prova d'eslàlom de K1 en aigües braves, una gran progressió, ja que havia passat a la final amb el pitjor temps de la sèrie.

En la baixada decisiva, Echaniz ha rebut una penalització de 2" per haver tocat una de les portes i, en cas de no haver-la tocat, hauria aconseguit l'or olímpic. L'italià Di Gennaro i el francès Castryck han quedat dalt de tot del podi.


Els 20 quilòmetres marxa donen dues medalles a Espanya

L'extremeny Álvaro Martín (bronze) i l'andalusa María Pérez (plata) han donat la segona i la tercera medalla, respectivament, a la delegació espanyola a París-2024. Ha estat en les proves dels 20 quilòmetres marxa, on l'atletisme català hi tenia representants.   

En la prova masculina, el gavanenc Paul McGrath ha estat en el grup capdavanter durant gran part de la prova, però s'ha despenjat en un canvi de ritme al setzè quilòmetre. La prova s'ha resolt en un esprint entre els tres que han resistit al capadavant: l'equatorià Dani Pintado s'ha endut l'or per davant del brasiler Caio Bonfim (plata) i Álvaro Martín. McGrath ha acabat finalment en la dissetena posició amb un temps de 1h 20.32, a 1 minut i 37 segons del guanyador.

 La terrassenca Cristina Montesinos, de la seva banda, ha acabat desena en la prova femenina, que ha dominat amb autoritat la xinesa Jiayu Yang. María Pérez ha aconseguit contenir l'atac final de l'australiana Jemima Montag, que s'ha penjat el bronze. 


Rodrigo Conde i Aleix Garcia es desinflen a la final de doble scull

La parella formada pel remer de Serinyà Aleix Garcia i el gallec Rodrigo Conde no ha pogut plasmar a la final de doble scull les bones sensacions de les rondes classificactòries i ha acabat cinquena a la final. Tot i liderar la prova durant els primers compassos, Conde i Garcia han vist com els adversaris els anaven avançant un rere l'altre. 

L'or ha estat per a la parella romanesa, mentre la plata l'ha guanyat la representació dels Països Baixos i el bronze ha estat per a l'embarcació irlandesa.   

Àfrica Zamorano es queda sense final als 200 esquena

La nedadora del Sant Andreu ha quedat eliminada en quedar setena (2:10.63) en la seva semifinal. En el global de les dues sèries, la catalana ha aconseguit el tercer pitjor temps dels setze registres.  

Àfrica Zamorano, durant les sèries dels 200 esquena (RFEN)

Simone Biles persegueix el rècord de Latinina

La nord-americana és la gimnasta que ha aconseguit més medalles de la història en competicions de primer nivell, però busca ser-ho també en uns Jocs Olímpics. Tot i ser considerada la millor de tots els temps, Larissa Latinina (9) té més ors olímpics que Simone Biles (4). De totes maneres, el públic esperava que la seva gran favorita es continués penjant medalles al coll en la competició completa individual. I Biles no ha defraudat a la final. L'estatunidenca ha sumat el segon or a París en la prova més completa després de mostrar-se molt superior a la seva gran rival, Rebeca Andrade, que s'ha hagut de conformar amb la plata.

Simone Biles saludant al públic després de competir

La gimnàstica artística olímpica porta el seu nom i cognom (Reuters) (Reuters)


Alcaraz ja olora la medalla

Després de l'eliminació en dobles fent parella amb Rafa Nadal contra els Estats Units, Carlos Alcaraz s'ha refet classificant-se per a les semifinals de final en el quadre individual. El tenista del Palmar s'ha imposat per dos sets a zero (6-3 i 7-6) a l'estatunidenc Tommy Paul.

En el primer, el murcià n'ha fet prou amb un trencament de servei en el sisè joc per acabar doblegant Paul. La història ha sigut diferent en el segon. Alcaraz ha hagut d'anar al tie-break per decidir el duel. Molt més consistent en el desempat, l'espanyol ha aconseguit la classificació i es veurà les cares amb el canadenc Felix Auger-Aliassime, que ha derrotat al noruec Casper Ruud.

La sorpresa de la jornada ha estat l'eliminació de l'alemany Alex Zverev en mans de l'italià Lorenzo Musetti per un doble 7 a 5. El seu rival a les semifinals serà Novak Djokovic.

L'adeu definitiu de Murray

Els Jocs Olímpics de París eren l'últim ball per Andy Murray, l'únic jugador que va poder fer una certa ombra a l'època de NadalFederer i Djokovic. L'escocès competia en dobles fent parella amb Daniel Evans. La parella britànica ha caigut derrotada contra els estatunidencs Taylor Fritz i Tommy Paul en dos sets per 6 a 2 i 6 a 4. Una desefeta que ha estat el comiat d'Andy Murray, llegenda del tenis.


El waterpolo masculí, amb pas ferm i a quarts

Tercer partit de la fase de grups de la selecció espanyola masculina i tercer triomf. Amb set catalans a la plantilla, Espanya ha derrotat 11 a 15 a una combativa Sèrbia. La celebració ha estat doble perquè amb la victòria els de David Martín han assegurat una plaça als quarts de final.


La primera medalla catalana haurà d'esperar

L'opció més ferma per tenir la primera medalla és la de Florian Trittel en vela. La final de la regata de la prova de 49er, en la qual participa Trittel fent parella amb Botín, s'ha hagut de cancel·lar per falta de vent. Demà es reiniciarà a l'espera que la brisa bufi amb més intensitat a la costa de Marsella.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut