Miquel Travé després d'acabar la final
Miquel Travé després d'acabar la final (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Dia 3 París 2024: Miquel Travé es queda amb la mel als llavis

El palista de la Seu d'Urgell ha tingut una penalització de dos segons que l'ha deixat fora del podi

Redacció Esport3Actualitzat

El palista de la Seu d'Urgell Miquel Travé s'ha quedat amb la mel als llavis en la final de la prova d'eslàlom C1 dels Jocs Olímpics, que s'ha disputat al canal d'eslàlom de piragüisme dels Jocs Olímpics de París. 

Travé ha fet un temps de 97.92 segons, amb 2 segons de penalització, i ha quedat en cinquè lloc per darrera del francès Nicolas Gestin (91.36) i l'anglès Adam Burgess (96.84). Travé havia fet el segon millor temps en les semifinals, posició que no ha pogut mantenir a la fina per culpa de la penalització.

Miquel Travé s'havia penjat la medalla de bronze en la prova de la Copa del Món que s'havia disputat a Vaires-sur-Marne, a França, el mateix escenari que aquest dilluns ha acollit les proves d'aigües braves en els Jocs Olímpics de París.

El de la Seu d'Urgell no ha pogut contenir les llàgrimes un cop ha acabat la prova.

Nadal no pot fer res contra Djokovic

Era el plat fort de la jornada en el torneig olímpic de tenis. Però l'enfrontament ha començat molt desigual, i Novak Djokovic no ha donat opció a un fatigat Rafael Nadal. Així, el primer set ha quedat liquidat en 39 minuts, sense que Nadal, que s'ha trobat un 5-0 en contra, hagi tingut opció a cap trencament de servei.

La dinàmica a la segona mànega ha estat la mateixa, però Nadal havia d'aparèixer en algun moment, quan el marcador era de 4 a 0. El manacorí ha trobat el seu ritme de joc habitual i ha encadenat amb decisió quatre jocs consecutius per igualar el partit. Djokovic ha tingut una ràpida resposta i ràpidament ha trencat el servei a Nadal. Al final, 6-1 i 6-4 per a Nole, que avançar a tercera ronda dels Jocs Olímpics de París.


Alcaraz, per la via ràpida

A diferència del seu company de dobles, Carlos Alcaraz ha passat a tercera ronda després de superar el neerlandès Griekspoor. El murcià ha tingut un partit intermitent contra un rival que ha anat de menys a més.

Alcaraz ha activat el mode piconadora al primer set, amb un resultat molt favorable per al murcià: 6-1 en poc més de mitja hora. La segona mànega, però, ha estat de màxima exigència. El neerlandès ha tingut un nivell molt més alt i ha pogut portar el set al tie break, on s'ha imposat Alcaraz.


Granollers, sense dobles mixtos

El català Marcel Granollers ha quedat eliminat del dobles mixtos després de perdre contra l'australià Matthew Ebden i Ellen Perez en dos sets (6-3 i 6-4). Tot i millorar el seu nivell al segon ser, Granollers i la seva parella Sara Sorribes no han tingut en cap moment l'opció d'emportar-se la victòria. 

Granollers continuarà el seu camí amb el quadre de dobles masculí amb Pablo Carreño. Sara Sorribes també es manté viva al quadre de dobles femení, on fa parella amb Cristina Bucsa.


El waterpolo femení guanya el seu últim botxí

Amb un recital de Bea Ortiz la selecció espanyola ha pogut cantar victòria contra un equip que no superava des del mundial de Barcelona 2013.

  • 16 minuts per creure: esperançadora primera meitat d'Espanya contra la campiona dels 3 últims Jocs Olímpics. La selecció de Miki Oca s'ha sobreposat  al 3-1 inicial de les nord-americanes. Martina Terré ha començat parar i han aparegut les gran golejadores de l'equip espanyol. Sekulic era un portent a 2 metres, però Maica Garcia responia a l'altre costat amb físic, i amb qualitat. 5 a 6 al descans. 
  • Bea Ortiz, el recital: la rubinenca del Sabadell havia marcat un gran gol en la primera part. Però és que en la represa, n'ha fet 4 seguits contra la millor portera del món Ashleigh Johnson. La selecció espanyola s'ha posat amb un 6 a 11 totalment inèdit. Però quedaven més d'11 minuts. 
  • Resistència de les de Miki Oca: Estats Units no s'ha enfonsat, ha estat més agressiu en defensa i ha aprofitat les superioritats. Un parcial de 4 a 0 ha fet perillar la victòria d'Espanya. Però un parell de bones defenses, un gol d'Anni Espar per trencar la sequera i un penal aturat de Martina Terré han sentenciat. 11 a 13 per donar tot un cop sobre la taula al grup B. 
Bea Ortiz durant una jugada del partit (Reuters)

Aina Cid supera la repesca

En rem, l'ampostina Aina Cid i Esther Briz s'han classificat per a les semifinals de la prova de dos sense timoner després de superar la repesca. En la primera ronda, la parella catalano-aragonesa havia acabat quarta i la classificació directa per a les semifinals era només per a les tres primeres embarcacions. A la repesca, Cid i Briz han acabat segones i això les hi dona el pas a unes semifinals que es disputaran dimecres. Allà, hauran de quedar entre les tres primeres per ser a la final A

Aina Cid i Esther Briz han aprofitat la repesca (EFE)


Emma Carrasco, lluny de la final

Emma Carrasco, de tan sols 18 anys, s'ha estrenat coneixent l'exigència dels Jocs. La nedadora lleidatana ha acabat setena en la seva sèrie en els 400 metres estils individuals. amb el 12è millor temps global, Carrasco ha quedat fora de la final d'aquest vespre per gairebé 7 segons. 

Les altres finals de natació programades per avui són:

  • 400 estils femení (20.30)
  • 200 lliures masculí (20.43)
  • 100 espatlla masculí (21.22)
  • 100 braça femení (21.32)
  • 200 lliures femení (21.48)


La cinquena medalla per a la llegenda Tom Daley

La matinal al centre aquàtic de Saint-Denis ha servit per homenatjar una veritable llegenda com és Tom Daley, que en la cinquena participació en uns Jocs ha aconseguit la seva cinquena medalla olímpica. Daley, tot un ídol al Regne Unit -va ser el banderer de l'equip en la cerimònia inaugural-, s'ha penjat la plata juntament amb Noah Williams en salt sincronitzat en trampolí de 10 metres. Només els ha superat la parella xinesa Lian Junjie i Yang Hao, els vigents campions del món.  


La remuntada de Pidcock 

Thomas Pidcock s'ha emportat la victòria en els Jocs Olímpics de París 2024. L'anglès s'ha refet d'una punxada amb una remuntada que ha culminat abans de començar l'última volta. Pidcock i Koretzky s'han jugat la victòria en un últim moviment del britànic que ha provocat el toc entre els dos i ha acabat per inclinar definitivament la balança. El corredor de Santa Coloma de Farners Jofre Cullell ha acabat en 24a posició.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut