Marc Pubill celebra amb els companys el primer gol dels Jocs Olímpics de París (Reuters)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Els catalans Marc Pubill i Sergio Gómez donen la primera victòria olímpica a la selecció espanyola

Una Espanya plena de catalans i etiquetada de favorita pateix per superar l'Uzbekistan

• Gols: 0-1 Marc Pubill (minut 28). 1-1 Shomurodov (minut 48, de penal). 2-1 Sergio Gómez (minut 62).
  • Set dels 18 futbolistes convocats són catalans. Han estat titulars Pau Cubarsí, Eric Garcia, Sergio Gómez, Marc Pubill i Arnau Tenas. Adrià Bernabé ha jugat una estona i Joan Garcia ha vist el partit des de la banqueta.
  • La selecció olímpica espanyola ha estat molt incòmoda a la primera part, sorpresa per l'agressivitat i l'atreviment dels jugadors rivals. Així i tot, Marc Pubill ha avançat el seu equip (minut 28) després de rematar una centrada de Sergio Gómez:

• L'Uzbekistan ha empatat gràcies a un penal assenyalat pel VAR de Cubarsí sobre Hamraliev, que ha transformat el capità Shomurodov (1-1).
  • Després del descans, el combinat de Santi Denia ha millorat molt el seu joc ofensiu. Als 59 minuts, Sergio Gómez ha fallat un penal provocat per Aimar Oroz i tres minuts després ell mateix ha anotat el 2 a 1 aprofitant una excel·lent centrada de Juan Miranda.
  • Espanya té un grup molt assequible que completen la República Dominicana --s'hi enfrontaran dissabte-- i Egipte --dimarts de la setmana que ve.