Alèxia Putellas celebrant el gol de la victòria
Alèxia Putellas celebrant el seu primer gol als Jocs Olímpics de París 2024 (Reuters)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Dia 2 París 2024: genialitat d'Alèxia el dia del retorn de Biles

La blaugrana ha fet una diana espectacular per classificar la selecció espanyola als quarts. Per la seva part, la gimnasta nord-americana ha tornat a la competició amb una actuació estel·lar

Redacció Esport3Actualitzat

Golàs espectacular d'Alèxia

Montse Tomé, en el descans, devia pensar què més podia fer Espanya per superar la portera de Nigèria. Amb quatre catalanes a l'onze, el combinat espanyol ha creat perill clar durant tot el partit, però ha estat incapaç de marcar al primer temps.

Alèxia i Aitana han tingut les més clares de la primera part, però una vegada i una altra han topat amb el mur plantejat per la selecció africana. A la segona part, Salma ha vist com li anul·laven el gol per fora de joc d'Alèxia.

La blaugrana va perdonar quan ho tenia tot de cares el primer gol quan ja es cantava a l'estadi, però es redimiria firmant una genialitat. Diana des de la distància per donar la victòria i la classificació per als quarts de final a la selecció espanyola. Dimecres es jugaran el primer lloc del grup contra el Brasil.


Simone Biles, el retorn d'una de les millors gimnastes de la història

Després de guanyar quatre ors a Rio 2016, la nord-americana va abandonar la final per equips de Tòquio 2020 per problemes de salut mental, cosa que va generar un gran impacte mundial. Tres anys més tard, i després de mantenir-se allunyada de la competició durant un llarg període, Biles ha tornat a uns Jocs. 

Enmig d'un públic que l'ha aclamat des del primer instant, la gimnasta d'Ohio ha debutat a la ronda classificatòria de París amb l'aparell de la barra d'equilibri, però on ha brillat més ha estat en l'exercici de terra. Biles emociona i domina la classificació de dos aparells i és segona en un altre. Al concurs complet, la suma dels quatre aparells, és primera. 

Remuntada in extremis de l'equip femení de bàsquet

La selecció espanyola, amb quatre catalanes a l'equip, ha debutat amb victòria contra la Xina, actual subcampiona del món. El conjunt xinès tenia el triomf a la seva mà, quan estava +5 al marcador a només 27" del final. Però una gran remuntada de les espanyoles ha portat el partit a la pròrroga, després del triple de Leonor Rodríguez. Tot i això, la jugadora canària ha fallat el tir lliure posterior i no ha pogut desfer l'empat.


A la pròrroga, la situació ha estat al contrari i ha estat l'equip espanyol el que ha vist com la Xina li reduïa la diferència al marcador al tram final. Les xineses, fins i tot, han tingut l'oportunitat d'empatar de nou el partit, però una mala decisió a la darrera jugada ha donat la victòria a Espanya per 90-89.


S'acaba el somni de Xiao als dobles mixtos

Maria Xiao i Álvaro Robles han perdut els quarts de final contra la parella hongkonguesa Chung Tin Wong i Hoi Kem Doo en un partit molt igualat. La parella formada per la de Calella i el de Huelva han començat per davant al marcador en un primer set en el qual s'han imposat per 11-9. El següent l'han perdut pel mateix resultat, 9-11 i el tercer per 4-11. 

Xiao i Robles han augmentat el nivell en un espectacular quart set, que s'han emportat per 12-10. Quan semblava que havien trobat una estabilitat en el seu joc, ha arribat una petita crisi al sisè set, que han perdut per un clar 2-11. La parella hongkonguesa ha remuntat a l'última mànega 8-11 per classificar-se per a les semifinals.

Malgrat això, Xiao i Robles s'emporten el primer diploma olímpic del tenis taula a la història de la delegació espanyola.

Maria Xiao i Álvaro Robles durant el partit de quarts (Reuters)


Tampoc al quadre individual

Maria Xiao tampoc ha pogut guanyar en el quadre individual, on s'enfrontava a Dina Meshref en el partit de primera ronda. L'egípcia ha superat la jugadora de Calella en cinc sets (11-5, 11-4, 11-6, 9-11 i 11-8). D'aquesta manera, Xiao queda eliminada dels Jocs Olímpics de París 2024.

Angola deixa contra les cordes l'equip d'handbol femení

La selecció espanyola femenina d'handbol ho tenen molt complicat per passar la fase de grups després de la derrota contra Angola. L'equip entrenat pel català Carlos Vivier s'ha imposat al conjunt espanyol per 26-21. 

La fràgil defensa ha condemnat l'equip entrenat per Ambros Martín, que tampoc han tingut el seu millor dia a escala ofensiva. Aquesta ha estat la segona derrota consecutiva de les espanyoles, que van caure contra Brasil a la jornada inaugural.


Marcel Granollers passa de ronda

Marcel Granollers ha patit de valent per superar la primera ronda del quadre de dobles. Fent parella amb Pablo Carreño, el català s'ha imposat a la poderosa parella italiana formada per Andrea Vavassori i Simone Bolelli en un partit que s'ha decidit al super-tie-break. 

El primer set ha estat clarament per als italians amb un incontestable 6-2. Però Granollers i Carreño s'han refet al segon i han empatat el partit al tie-break 6-7. Tot es decidia al desempat final, que ha estat igualat fins al final, amb el 7-10 favorable al català i l'asturià. Ara s'enfrontaran als australians Matthew Ebden i John Peers als vuitens de final.


Rafa Nadal pateix per passar de ronda

Rafa Nadal ha deixat els dubtes a un costat i s'ha imposat contra l'hongarès Márton Fucsovics en tres sets. El manacorí ha començat amb un gran nivell i ha arrasat al primer set amb un 6-1. El seu rival s'ha sobreposat a la segona mànega 4-6, però Nadal s'ha fet fort al tercer i definitiu set per remuntar un break en contra 6-4 per passar als setzens de final.

Ara, el balear es veurà les cares amb un vell conegut, Novak Djokovic. Serà el partit número 60 entre els dos jugadors. De moment, Nole guanya la partida a Nadal 30-29.


Primera victòria de l'equip masculí d'hoquei herba

La selecció espanyola, amb 10 catalans a l'equip, ha aconseguit la primera victòria en aquests Jocs (2-0). Els gols de Baserra i Pepe Cunill han permès superar Alemanya, l'actual campiona del món. El triomf dona esperances al combinat espanyol després de la dura derrota encaixada en el partit inaugural contra la Gran Bretanya, per 4-0. 

Victòria també del femení

El combinat espanyol també ha sumat la seva primera victòria contra la Gran Bretanya 1-2. La selecció espanyola ha tingut la seva revenja després de quedar eliminada per les britàniques a Tòquio 2020 i a Rio 2016. Laura Barrios i Lola Riera han fet els gols de la victòria.


David García, eliminat al primer combat

L'esportista de la Canonja David García ha participat aquest diumenge en la competició de judo de menys de 66 kg. Malgrat això, el que va ser subcampió d'Europa el 2023, no ha pogut superar la ronda de setzens de la categoria de -52 kg i s'ha vist superat pel judoka de Kazakhstan Usman Krygzybayev.

La derrota del tarragoní, que aspirava al podi i somiava en repetir l'èxit del madrileny Garrigós, ha deixat una sensació agredolça a la Canonja, on desenes de persones s'han aplegat per veure la seva primera experiència olímpica. En els últims anys García ha viscut un calvari amb sis operacions de genoll. 


Victòria del waterpolo masculí sobre Austràlia

El combinat de waterpolo masculí, integrat per 7 catalans, ha començat amb una victòria 9-5 sobre Austràlia. Dos dels gols els ha anotat Felipe Perrone, en els seus cinquens i últims jocs, quatre amb Espanya i un amb el Brasil, el seu país de naixement.


Jessica Vall, tercera dels 100 braça a l'espera de la seva prova preferida

La nedadora barcelonina Jessica Vall ha quedat 3a de la seva sèrie dels 100 metres braça i 27a del total. La posició de la nedadora la deixa fora del pas a semifinals a l'espera de competir en la seva prova predilecta, els 200 metres braça.

 

Una de freda i una de calenta en rem

L'ampostina Aina Cid ha quedat quarta de la sèrie en el dos sense timoner de rem amb Esther Britz. La catalana haurà de passar per la repesca per intentar classificar-se per a les semifinals. Totes dues han coincidit que intentaran millorar el seu nivell a la repesca. 

"Tècnicament no hem tingut una bona regata i això ha impedit que haguem competit com volíem. Tenim una nova oportunitat i la volem aprofitar."

Per la seva banda, el banyolí Denis Carracedo ha passat a les semifinals del doble escull lleuger després de quedar segon a la seva sèrie. El català fa parella amb Caetano Horta.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut