Carlos Alcaraz i Rafa Nadal durant el seu primer partit als Jocs Olímpics de París
Carlos Alcaraz i Rafa Nadal durant el seu primer partit als Jocs Olímpics de París (Reuters)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Dia 1 París 2024: "Nadalcaraz" convenç i bronze per a Garrigós

Nadal i Alcaraz superen la primera ronda el dia que ha arribat la primera medalla olímpica per a la delegació espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

Rafa Nadal i Carlos Alcaraz han sumat la seva primera victòria com a parella als Jocs Olímpics de París. Els tenistes espanyols han superat els argentins Máximo González i Andrés Molten en dos igualats sets per 7-6(4) i 6-4.

La parella ja coneguda com a "Nadalcaraz" no ho ha tingut gens fàcil, ja que han començat els dos sets per sota. En el primer s'han sobreposat ràpidament, però en el segon han patit una mica més. I és que els argentins s'han posat 3-0 a favor, però els espanyols han anat millorant el seu nivell i han acabat remuntant la segona mànega. 

Ara, Nadal i Alcaraz disputaran la segona ronda, els vuitens de final, contra els guanyadors de l'enfrontament entre els neerlandesos Tallon Griekspoor i Wesley Koolhof i els hongaresos Marton Fucsovics i Fabian Marozsan


Bronze per a Garrigós

La primera medalla olímpica per a la delegació espanyola ha estat per al judoka Fran Garrigós, de Móstoles, en la categoria de -60 kg. En categoria femenina, Laura Martínez, també madrilenya ha perdut l'opció de fer el mateix en caure en el combat per al tercer i quart lloc.

La catalana Maria Xiao, a quarts de final

La jugadora de tenis taula de Calella Maria Xiao ha passat de ronda en els dobles mixtos. La catalana i Álvaro Robles han superat la parella brasilera Vitor Ishiy i Bruna Takahasi als vuitens de final per 4-2 (11-9, 7-11, 7-11, 11-8, 11-5 i 11-8). Ara, Xiao i Robles disputaran un complicadíssim enfrontament contra Chung Tin Wong i Hoi Kem Doo, favorits a aconseguir una medalla i actuals medallistes de bronze als mundials del 2023.

Amb la classificació per als quarts de final, Xiao i Robles asseguren el diploma olímpic, el primer de la delegació espanyola a la disciplina de tenis taula.


L'equip d'handbol masculí, comença amb victòria en busca d'una altra medalla

Els "Hispanos" amb quatre catalans a la plantilla, Ian Tarrafeta, Aleix Gómez, Dani Fernández i Adrià Figueras, han estat els més matiners de la jornada. L'equip del gironí Jordi Ribera, que es va penjar la medalla de bronze als Jocs de Tòquio 2020, ha començat amb una victòria treballada en el primer partit de la fase de grups contra Eslovènia (25-22).

Després d'una primera meitat dominada pels balcànics, els de Ribera han capgiraty el marcador a la segona meitat. 7 dels 25 gols del combinat estatal han estat obra del sabadellenc del Barça Aleix Gómez.

Contundent derrota per als deu catalans de l'hoquei herba

Després que a Tòquio la selecció igualés la pitjor classificació des de Los Angeles 1984, l'hoquei herba masculí, amb una gran representació d'esportistes catalans, debutava contra l'equip de la Gran Bretanya. L'objectiu del combinat era recuperar el prestigi perdut però les coses no han començat bé i la Gran Bretanya els ha endossat un inapel·lable 4-0.


La "família" de Sergio Scariolo també cau

També ha començat amb mal peu el combinat estatal de bàsquet, que s'ha vist superat per una Austràlia (92-80) comendada per un gran Josh Giddey i Patty Mills. El combinat entrenat per Sergio Scariolo ha pagat car la falta de rebot defensiu i el poc encert ofensiu en els moments decisius.

El banyolí Aleix García, a semis

El rem de Banyoles ha encetat els Jocs amb una alegria. Un dels seus fills amb més potencial esportiu, Aleix García, avança amb pas ferm al costat de Rodrigo Conde. La parella s'ha classificat per a les semifinals de doble escull després de quedar segons per darrere d'Irlanda. Dimarts es resoldran les medalles de la disciplina. 

El banyolí Aleix García
El banyolí Aleix García (Reuters)


Rècord d'Espanya amb Mario Mollà

En la primera jornada a la piscina, el barceloní Mario Mollà ha estat un dels responsables del rècord d'Espanya del relleu del 4x100 lliures. La mala notícia és que per només 4 centèsimes el quartet ha quedat fora de la final.

Mireia Benito, 22a en la seva estrena

La de Llorenç del Penedès ha competit a la seva categoria predilecta: la contrarellotge, una modalitat en què ha guanyat els dos últims campionats d'Espanya. El recorregut als Jocs ha estat completament pla amb 32,4 km i una dificultat afegida, la pluja. Les condicions meteorològiques han complicat molt el terreny i Mireia Benito ho ha pagat amb la seva primera caiguda en competició.

Tot i això, Benito ha tret la part positiva de la seva participació als Jocs, amb una 22a posició, a 4'09" de la guanyadora de la prova, l'australiana Grace Brown.

"Ser aquí ja és una victòria, quelcom que tindré a la meva memòria. Ha estat una oportunitat emocionant i la caiguda no em treu aquesta sensació." 

Mireia Benito competint en contrarellotge a París
Mireia Benito competint en contrarellotge a París (Reuters)


Miquel Travé, un debut prometedor i a semis

L'urgellenc, que s'estrena a la categoria de piragüisme eslàlom, és un dels candidats a fer podi. Serà a les semifinals després d'una bona primera baixada.

L'any passat va competir en els Jocs Europeus a Cracòvia i va aconseguir la medalla de plata. També va guanyar la medalla de bronze, fa uns mesos, a la Copa del Món a prop de París, en el mateix lloc on es disputen els Jocs Olímpics.

El piragüista de la Seu, Miquel Travé
El piragüista de la Seu, Miquel Travé


Un estel·lar Djokovic ja espera a Nadal

El tenista serbi ha passat per sobre del seu rival, l'australià Matthew Ebden, que només ha pogut fer un joc en tot el partit. Djokovic ha sentenciat el duel en menys d'una hora amb un 6-0 i 6-1 i passa a segona ronda, on ja espera el manacorí Rafa Nadal. La jornada de tenis ha estat marcada per la pluja i només es disputen els partits a les pistes que disposen de sostre

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut