Mariona Caldentey celebra el seu gol amb què Espanya ha aconseguit la victòria contra Japó (EFE)

Espanya s'estrena en uns Jocs superant el Japó, Canales fa història i naufragi de les "guerreres"

Victòria amb paciència en el debut olímpic. L'arquera tarragonina arrenca amb el millor resultat olímpic d'aquesta especialitat de l'Estat
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Victòria amb paciència en el debut olímpic

El Japó, de mal record per Espanya en l'últim Mundial, s'ha avançat ben aviat. Però Aitana ha liderat la reacció amb un gol i una assistència.

• No era un debut qualsevol: l'única derrota de la selecció espanyola en el darrer Mundial va ser contra el rival d'avui a Nantes, el Japó; i va ser contundent, 4 a 0. La velocitat de les nipones ha portat de corcoll les de Montse Tomé, que han començat despistades. Cata Coll s'ha hagut de lluir en una clara ocasió de Fujino al minut 2
  • El primer, abans del quart d'hora: en un altre descuit, Cata Coll ha refusat com ha pogut i Guijarro –la retornada a la selecció- ha fet una falta que li ha costat la groga. Falta que ha transformat amb una rosca la mateixa Fujino.
  • No triguen a reaccionar: Espanya ha començat a tocar amb encert. Àlexia Putellas ha començat una jugada en què Athenea del Castillo ha fet la passada definitiva cap a Aitana. La definició de la Pilota d'Or, impecable. Empat a 1 als 21 minuts.
Aitana Bonmatí marca l'empat per Espanya (Reuters)
  • Domini espanyol, sense premi: el mig del camp d'Espanya s'ha apoderat del partit i s'han generat ocasions. Sobretot en l'inici de la segona part, amb Salma Paralluelo i Mariona Caldentey molt actives al davant. Però sempre apareixia una cama o fins i tot un tors d'una jugadora japonesa per evitar el gol.
  • La paciència de les campiones: Alèxia Putellas, molt activa, ha estat substituïda per Jenni Hermoso en el 67. Ha estat Aitana qui poc després, ha fet una paret amb Caldentey i aquesta, ha trobat el moment oportú per picar-la lluny de l'abast de la portera. Era el 74 i la cosa no ha canviat perquè al rival, ja se li havia oblidat atacar.

Les "guerreres" de l'handbol deceben en la seva estrena

Naufragi d'Espanya contra el Brasil (Reuters)

Trist debut de l'equip d'handbol espanyol femení, que s'ha estavellat contra un Brasil molt inspirat en la defensa (18-29).

La selecció espanyola femenina d'handbol, que mai no havia perdut en un partit oficial contra el Brasil, es complica la vida amb aquesta derrota contra un rival directe.

La inspiració brasilera ha anat acompanyada de la baixa intensitat defensiva espanyola, que ha acabat esborrant la bona imatge havia ofert al preolímpic.

Espanya ha de reaccionar diumenge vinent contra Hongria abans de mesurar-se contra les primeres espases del grup, França, defensora del títol, amfitriona i màxima favorita, i la seva bèstia negra, els Països Baixos l'1 d'agost, abans de tancar el grup 3 contra Angola.

Elia Canales aconsegueix el millor resultat olímpic d'una arquera espanyola

Les fletxes de la tarragonina han començat a volar en els Jocs Olímpics. I de quina manera! L'arquera ha quedat en la 16a posició en la fase classificatòria de la disciplina de tir amb arc gràcies als seus 662 punts. Representa el millor resultat en uns Jocs Olímpics d'una arquera espanyola i la deixa ben col·locada de cara al mixt que ha de certificar Pablo Acha, de Burgos.

Elia Canales, durant la prova classificatòria d'aquest dijous (COE)