JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

París 2024: Els secrets de la inauguració, una clàusula de 10 anys de confidencialitat

La cerimònia es fa per primera vegada fora de l'estadi olímpic amb un recorregut itinerant en barca pel riu Sena

Redacció Esport3Actualitzat

La cerimònia més innovadora de la història

París ha esperat cent anys per poder tornar a ser la seu d'uns Jocs Olímpics per tercera vegada a la història. La ciutat de la llum volia tornar a enlluernar el món amb una cerimònia d'obertura innovadora i mai vista. Serà la primera que se celebrarà fora de l'estadi olímpic. L'organització ha optat per un esdeveniment dinàmic i amb un recorregut mòbil que transcorre al llarg del riu Sena, un dels eixos vertebradors de la capital francesa. Cada delegació farà tot el trajecte en una barca.

El recorregut

Alguns dels llocs més icònics i coneguts de París tindran presència en l'obertura. El punt de partida serà el pont d'Austerlitz. Des d'allà els atletes desfilaran en direcció oest cap a la torre Eiffel i passaran a prop dels emblemàtics Jardí de les Plantes, Notre-Dame, el Museu del Louvre o el Museu d'Orsay.

 

Secret absolut

El secretisme ha presidit tot el projecte que lidera el director Thomas Jolly gairebé de manera malaltissa: mòbils guardats en bosses de plàstic, pistes falses, llocs d'assaig que només es coneixien hores abans i que intentaven estar camuflats per despistar. I una clàusula de confidencialitat de 10 anys sota multa als participants.

Només hi ha un problema, amenacen núvols tota la tarda. La torre Eiffel tindrà, a més, un paper molt important en l'encesa del peveter. En l'obra han participat historiadors, directors de teatre, coreògrafes...

Les delegacions nacionals desfilaran en diferents embarcacions amb càmeres incorporades. El recorregut serà de 6 quilòmetres pel riu, fins a Trocadéro, durant el qual, les embarcacions dels esportistes passaran per punts mítics de la ciutat, mentre que al voltant del riu es col·locaran grades espectaculars i pantalles gegants per convertir la cerimònia en l'espectacle més gran de l'edició olímpica.

Els dubtes, finalment, estan en el comportament d'algunes delegacions amb missatges en favor de Palestina. Les mesures de seguretat dissuadeixen que espontanis apareguin reivindicant la situació que viu Gaza, però amb 57 comitès olímpics simpatitzants de la causa, tots els musulmans, no hi ha res descartable. Israel, que hi acudeix amb 84 esportistes, ha confirmat que participarà en la desfilada pel Sena entre el pont d'Austerlitz i Trocadéro.

La d'aquest divendres a París està cridada a ser la cerimònia d'inauguració més multitudinària de la història. Serà d'entrada gratuïta per als assistents que observin l'espectacle des dels molls superiors, mentre que els aficionats que triïn acudir a un dels molls inferiors hauran de pagar una entrada per accedir-hi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut