Croàcia aconsegueix el tercer lloc del Mundial vencent el Marroc (2-1)

Els tres gols s'han marcat en la primera meitat, transformats per Gvardiol, Dari i Orsic
Imma Pedemonte Actualitzat
TEMA:
Mundial Qatar 2022

Croàcia ha aconseguit la "medalla de bronze" del Mundial de Qatar. El Marroc de Walid Regragui ha tornat a ser molt lluitador, però l'encert golejador ha estat per als de Zlatko Dalic.

El partit ha començat totalment boig. En 9 minuts, ja hi havia empat a 1 al marcador. Primer, el gol de Croàcia, en el minut 7. Una falta assajada que ha tret Majer, Perisic ha pentinat cap al punt de penal i allà s'ha llençat amb tot, de cap, Gvardiol -el jugador del Leipzig- per superar Bounou. I dos minuts més tard, la resposta del Marroc. Una altra acció a pilota aturada. Falta que ha tret Ziyech, Croàcia que no ha afinat a allunyar el perill i atac, de cap, de Dari, que ha sorprès Livakovic. 1-1 i ja fins al minut 24, cap més oportunitat clara. Livaja l'ha tingut per a Croàcia, però Bonou estava ben atent. A partir de la mitja hora, el conjunt que entrena Walid Regragui s'ha mostrat més actiu i és el que ha tingut diverses opcions. En-Nesyri no ha arribat, per molt poc, a rematar una bona pilota filtrada de Ziyech, i poc després ha estat Boufal el que ha creat perill davant Livakovic. En-Nesyri ha tornat a ser un malson per a la defensa croata, en el minut 37, i fins i tot, Ziyech s'ha atrevit amb un xut llunyà, ajustat al pal, en el 40. Però, en canvi, ha estat Croàcia qui ha marcat, finalment, abans del descans. El jugador del Dinamo de Zagreb, Orsic, ha aprofitat perfectament una entrega de Livaja per passar per sobre de Bounou, que s'ha estirat, l'ha arribat a tocar amb la punta dels dits, però no ha pogut evitar el 2-1.

Orsic s'ha acostat al doblet quan ha estavellat un xut a l'esquena d'El Yamiq i ha acabat lliscant el pal, en el minut 47. També Vlasic ha posat en alerta Bounou, amb un xut llunyà. I la polèmica l'ha creat, en el minut 73, una caiguda de Gvardiol a l'àrea petita. El peu que li ha posat Amrabat i que l'ha fet caure no ha estat assenyalat com a penal per l'àrbitre qatarià. Enmig de les protestes, En Nesyri l'ha tornat a tenir, però ha topat amb un Livakovic impressionant, que ha protagonitzat una grandíssima aturada. Ja en el minut 87, una de les últimes ocasions ha estat per a Kovacic. La pilota ha sortit desviada a l'esquerra de Bounou. I la que podia haver canviat les coses, la d'En-Nesyri, que ha sortit, per poc, per sobre de la porteria de Livakovic. Segona part sense gols i el tercer lloc per a Croàcia, més encertada de cara a gol.

El miracle d'un país amb només 4 milions d'habitants davant d'un Marroc sorprenent, que ha aconseguit una quarta posició molt meritòria. La fita de Croàcia es pot resumir amb aquesta dada que ha recordat la FIFA: