Un moment del cara a cara entre el Luna rossa i l'Inneols, amb Barcelona de fons (EFE)

La pre-final entre Ineos i Luna Rossa comença amb empat (1-1)

Britànics i italians s'han adjudicat una regata per cap en la jornada inaugural de la Copa Louis Vuitton, marcada pel fort vent
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Copa Amèrica

El primer assalt de la Copa Louis Vuitton ha estat italià en un dia de màxima velocitat gràcies al vent, que superava les ratxes de 20 nusos. És per això que per primera vegada les regates s'han fet a 8 trams (i no els 6 habituals). La forta onada era el risc que havien de sortejar els pilots. En la presortida de la primera regata, Luna Rossa ha estat més ràpid. Ineos sempre ha anat a remolc i mai ha donat la sensació de poder remuntar. La tripulació de la bala de plata (ITA) comandada per Bruni i Spithill han dominat clarament i han deixat els britànics a 46 segons i a més de 700 metres. Els velers han arribat als 50 nusos i han tornat a fregar els 100 km/h.

Més d'una hora després els mateixos protagonistes han tornat a lluitar en el rectangle blau de Barcelona. Però la segona regata ha començat amb l'ajornament durant uns minuts perquè hi havia "massa" vent. Els comissaris necessitaven un nus menys amb ratxes superiors als 22. La presortida ha tornat a ser una guerra molt igualada. En aquest cas, Ineos ha sortit millor i Itàlia ha navegat sempre a remolc en una regata molt tàctica i marcada per les onades, tot i la velocitat. Ben Ainslie ha controlat el vaixell de Sicília amb un bon marcatge que s'ha traduït en l'empat a un. El Lunna Rossa rebia constantment el vent "brut". El Britannia 2 ha guanyat la regata per 18 segons. Papers intercanviats respecte la primera regata.

La batalla entre els dos pressupostos més grans de la Copa Amèrica seguirà dissabte i diumenge amb 4 regates més.

Itàlia guanya la Copa amèrica juvenil

El Luna Rossa ha celebrat aquest migdia el títol en categoria jove (de 18 a 25 anys). Els italians, liderats per Marco Gradoni, han superat l'American Magic en la final per 36 segons. Gradoni està cridat a marcar una època. El seu equip ha demostrat durant tota la setmana que estaven en un nivell superlatiu pilotant els AC40. El Sail Team Bcn ha acabat en la sisena plaça (participaven 12 equips).

 

Cerimònia a Barcelona

Aquest dijous també s'han presentat els detalls de la cerimònia inaugural de la 37a edició de la Copa Amèrica, que amb el nom "Barcelona, far al món" es farà dos dies abans de l'inici de les regates, dijous 10 d'octubre a les nou del vespre, a la platja del Bogatell.

És el primer cop en els 173 anys d'història de la Copa Amèrica que es farà una cerimònia d'inauguració i pretén ser un dels llegats que aporti Barcelona a la competició.

L'espectacle, de 40 minuts de durada, dissenyat pels directors artístics Albert Guinovart i Hanzel Cereza, està impulsat per una unió temporal d'empreses adjudicatària del projecte i compta amb el suport de totes les institucions amfitriones coordinades a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

Començarà a la Torre Glòries, es dirigirà cap al mar i acabarà a la Sagrada Família, en una clara voluntat de destacar el valor arquitectònic de Barcelona i la integració del mar a la ciutat, i comptarà amb la participació de 1.000 drons.

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut