Laporta, durant la roda de premsa (EFE)
Laporta, durant la roda de premsa (EFE)
Barça

Els millors auguris del president Laporta: "Estem més forts que mai"

Ha xifrat en 60 milions els diners que falten per començar a operar dins de la norma 1:1 en la Lliga i ha fet una defensa aferrissada de Deco: "No he patit per la seva continuïtat"

Redacció Esport3Actualitzat

Ha estat molts mesos sense comparèixer ni atendre entrevistes. Tancat el mercat de fitxatges, Joan Laporta ha trencat el seu silenci i, d'entrada, ha aprofitat el moment per presumir de la feina feta des que va assumir la presidència del Barça.

"Socis i aficionats hem fet front comú per afrontar els atacs que venien de fora perquè el Barça no aixequés el cap, amb proclames catastrofistes. Estem més forts que mai. Veig presses per controlar el club. Lamentem les estratègies basades en mentides o atacs personals, que anuncien futurs devastadors. Estem orgullosos d'estar sanejant el club en el mínim temps possible, sense posar en risc el futur de l'entitat i el model associatiu."

En el discurs inicial del dirigent blaugrana també hi ha hagut elogis a la figura del director esportiu.

"Estem molt contents amb Deco. És l'artífex que tinguem Flick d'entrenador. I també és el responsable del fitxatge de Dani Olmo. Ha fet una feina extraordinària, a més, en la renovació dels jugadors joves. Amb Deco, s'ha reduït la massa salarial de la plantilla i se n'ha millorat la qualitat."

 

"Deco ens transmet serenitat, uns enormes coneixements del mercat. No he patit per la seva continuïtat. Estic molt a gust amb ell i ell amb nosaltres, crec."

 

L'acord amb Nike, a punt

Laporta ha avançat que el club tancarà l'exercici amb resultats ordinaris positius. "El llegat que deixarem serà millor del que vam rebre", ha refermat. I ha confirmat que l'acord amb Nike està gairebé tancat.

"Es podria haver firmat aquest estiu. Però ens hauríem precipitat. El contracte encara es pot millorar. Serà el millor del món del futbol. Estem en un procés de negociació."

L'acord amb Nike hauria facilitat la inscripció de futbolistes a la Lliga, sense haver d'aprofitar les lesions de llarga durada d'Araujo i Christensen. En tot cas, Laporta ha confessat que hi havia alternatives previstes.

"Podríem haver fet un aval personal, com l'any passat, posant en risc el nostre patrimoni. No ha calgut, perquè hem trobat altres solucions per inscriure els jugadors que volíem inscriure."

 

"No hem arribat aquest estiu a la norma de l'1:1 perquè no hem volgut. Estem a 60 milions d'arribar-hi. Al setembre, seguirem treballant. I espero que a l'octubre ja ho puguem tenir resolt."

Silenci amb Nico Williams

El president del Barça no ha volgut tractar noms propis, ni el de Nico Williams. Ha estat concís quan se li ha demanat pel futbolista de l'Athletic. "Em permetràs que no parli de jugadors no són nostres", ha dit. Alhora, ha volgut recordar que la sortida de Gündogan no ha estat per motius financers.

"Ell volia sortir. Ha estat una decisió esportiva. Olmo és un jugador que fa la funció de Gündogan. "Gundo" és un grandíssim jugador i una excel·lent persona. Va venir lliure. Era de justícia que, si volia sortir, no hi hagués preu de traspàs."

En relació amb Vitor Roque, ara al Betis, Laporta ha explicat que "hi havia quatre clubs interessats en la seva cessió i alguns fins i tot el volien comprar". No ha descarat nous fitxatges en el pròxim mercat d'hivern, sense restriccions de fair play: "Segur que Deco està treballant en el mitjà termini".

 

Florentino i Laporta en una trobada recent per la Superlliga
Florentino i Laporta en una trobada recent per la Superlliga (EFE)

Molest amb el Madrid

Qüestionat sobre les relacions institucionals amb el Reial Madrid, Laporta n'ha parlat sense embuts.

"Les relacions amb el Madrid estan malament. Ha comparegut en el cas Negreira i això és inacceptable."

 

Torna a veure la roda de premsa sencera:

 

ARXIVAT A:
Laporta
Anar al contingut