Futbol

El CSE inicia els tràmits per destituir Luis Rubiales de l'RFEF

El Consell Superior d'Esports qualifica el cas de "falta molt greu"

Redacció Esport3Actualitzat

El Consell Superior d'Esports (conegut com a CSD per les sigles en castellà) ha elevat ja al TAE (Tribunal Administratiu de l'Esport) "una petició raonada" contra Rubiales per infraccions molt greus. Per una banda, per abús d'autoritat, pel petó no consentit a Jennifer Hermoso i, per l'altra, pel gest d'agafar-se els genitals a la llotja de la final a Austràlia.

D'aquesta manera, l'òrgan que presideix Víctor Francos posa en marxa el que va anunciar divendres.


"L'era Rubiales s'ha acabat"

El Consell Superior d'Esports (CSE), encarregat d'obrir la via per inhabilitar Luis Rubiales, es pronuncia a aquesta hora sobre els passos a seguir després de la decisió del president de l'RFEF de no deixar el càrrec. "L'era Rubiales s'ha acabat", ha assegurat el president del CSE, Víctor Francos, que ha confirmat que suspendran Rubiales de les seves funcions com a president de l'RFEF.

El ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, va anunciar aquesta setmana que el Consell Superior d'Esports denunciaria Rubiales dilluns que ve davant el TAE. El fet que Rubiales no hagi dimitit, però, ha accelerat el procés.

El CSE elevarà una denúncia pròpia del govern espanyol al Tribunal Administratiu de l'Esport en les pròximes hores.

El #MeToo del futbol espanyol

Francos ha dit que aquest cas pot suposar un Me Too espanyol i l'inici d'un canvi.

"El senyor Rubiales no ha estat a l'alçada"

Just després del discurs de Rubiales, el CSE ha assegurat en un comunicat que la intervenció de l'encara president de l'RFEF és "absolutament incompatible" amb la representació que té en l'esport espanyol i "amb els valors d'una societat avançada com l'espanyola".


La Fiscalia actua contra Rubiales

La Fiscalia, per la seva banda, també ha posat el tema en mans de l'Audiència Nacional. La Fiscalia de Madrid ha obert expedient a Rubiales per un delicte d'agressió sexual pel petó a Jenni Hermoso, un dels excessos que el president de la federació va protagonitzar durant les celebracions pel títol.

Després de constatar que la competència territorial per jutjar els fets correspon a l'Audiència Nacional, ha remès una de les tres denúncies que s'havien presentat contra ell a aquest tribunal, que ha de decidir si l'admet a tràmit.

 

ARXIVAT A:
Mundial Femení
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut