un moment del partit
L'Andorra ha estat molt superior al Girona (FCBQ)
Bàsquet

Lliga Catalana: el Morabanc Andorra escombra de la pista un Girona molt perdut

Sekou Doumboueya, determinant en el triomf pirinenc en anotar 16 punts i capturar 8 rebots;  Ike Iroegbu ha estat el màxim anotador del Girona i del partit, però ha estat del tot insuficient

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga catalana ACB estrena format. Aquest dimecres ha començat a Tarragona i en què els sis equips participants adscrits a la Federació Catalana senfrontaran tots amb tots.


Morabanc Andorra 84 - 61 Bàsquet Girona

El Girona ha dominat els primers 16 minuts de la defensa i amb l'encert anotador d'Ike Iroegbu, que ha acabat la primera part amb 14 punts. L'Andorra no ha sabut aprofitar l'avantatge d'entrar en bonus al primer quart. Un pobre 1 de set en llançaments de tirs lliures ha fet que el Girona acabés el primer parcial amb avantatge de 14 a 17. Una diferència que s'ha incrementat a la segona part fins als 8 punts -25-33-, després d'un triple d'Ikoegbu.

Natxo Lezkano, entrenador de l'Andorra ja havia cremat un temps mort, però l'equip no reaccionava. Els pirinencs han millorat en defensa, circumstància que ha fet que Girona perdés fins a 6 pilotes consecutives. Kylie Kuric i, sobretot, Doumbuya, amb 7 punts, havien mantingut l'Andorra fins aleshores. Un parcial de 7 a 0 per l'Andorra els posava a només un punt i Katsikaris ha demanat temps mort. De poc ha servit. L'Andorra ha ampliat el parcial fins a l'11 a 0 que els ha permés arribar al descans amb un favorable 36 a 33, després de 4 minuts per oblidar dels blanc-i-vermells.

El parcial ha crescut en els primers minuts del tercer quart gràcies a un Doumbouya inspirat que ha anotat dues jugades de 2 +1. El Girona ha arribat a encadenar fins a 7 minuts sense encistellar. Un triple de Marcos ha trencat el malestruc blanc-i-vermell i el parcial de 16 a 0 de l'Andorra i posar-se a 5 punts (41-36). Però ha estat un miratge. El Girona, gens encertat en atac, ha permès que els de Natxo Lezkano anessin incrementant el seu avantatge fins als 15 punts -56-41- després d'una falta antiesportiva. Només la inspiració de Pons que ha anotat 7 punts consecutius permetia arribar al Girona amb vida al darrer quart. El tercer parcial ha acabat 59-48 per als andorrans.

En el darrer quart ha tornat a aparèixer Ike Iroegbu que amb 6 punts consecutius semblava mantenir el Girona dins del partit. Però dues tècniques consecutives -una de Katsikaris- fruit de la desesperació i la impotència han enterrat definitivament les opcions del Girona. Un tir lliure de Harding posava el 70 a 64 en el lluminós del Palau Catalunya de Tarragona. A partir d'aquell moment l'avantatge ja no ha parat de crèixer favorables als pirinencs, fins arribar als 82-54 després d'un triple de Chougaz, 28 demolidors punts de marge. Al final, 84-61 per a l'Andorra que s'ha mostrat molt més sòlid que l'equip de Katsikaris.

 

El nou format de la Lliga Catalana ACB

La Lliga Catalana AON 2024 ACB torna a disputar-se, dos anys després, a Tarragona. El Palau d'Esports Catalunya de la capital tarragonina és l'escenari, l'11, 12, 13 i 15 de setembre, d'una històrica 45a edició del torneig, que enguany compta amb la participació de sis equips: Barça, BAXI Manresa, Joventut Badalona, Bàsquet Girona, MoraBanc Andorra i Hiopos Lleida, que torna a la màxima divisió estatal fruit del seu ascens des de la LEB Or la temporada passada.

La competició estrena format, amb una fase prèvia amb dos grups de tres equips, que s'enfrontaran tots contra tots, a una sola volta, de l'11 al 13 de setembre.

  • Grup 1: BARÇA, BÀSQUET GIRONA i MORABANC ANDORRA
  • Grup 2: JOVENTUT BADALONA, BAXI MANRESA i HIOPOS LLEIDA
Anar al contingut