Copa Amèrica 2024

Costa Rica s'esquerda i Colòmbia confirma candidatura entre les favorites (3-0)

Tot i mostrar-se rocosos, avui els "ticos" han plantejat un esquema una mica menys defensiu, i Colòmbia ha sabut trobar els espais i aprofitar-los. S'ha hagut d'avançar amb un penal de Luis Díaz, però a la segona meitat la superioritat ha estat absoluta

Colòmbia s'ha classificat per als quarts de final de la Copa Amèrica després d'una victòria fins i tot plàcida sobre Costa Rica (3-0). El millor que tenen els "ticos" és al darrere; centrant el partit en la prestació defensiva van aconseguir empatar contra el Brasil, però quan necessiten atacar, es troben que són un equip massa jove, inexpert, càndid.

Només han rematat una vegada a porteria, en un xut desviat de Warren Madrigal (19 anys), en el minut 26. La resta d'accions destacades han estat dels colombians.

Davinson Sánchez celebra el segon gol de Colòmbia contra Costa Rica
Després de molts intents fallits, Davinson Sánchez ha vist porta a la segona part (John Mabanglo / EFE)

Costa Rica s'ha cavat la seva pròpia tomba quan una sortida molt barroera del porter de l'Eivissa Patrick Sequeira ha acabat en un clar penal que el "guajiro" ha transformat enviant la pilota a l'escaire.

Luis Díaz i James ja havien trobat la manera d'amenaçar la defensa "tica", i Davinson Sánchez, en accions d'aquests dos últims a pilota parada, apareixia sovint en posicions de rematada. I ha estat el central del Galatasaray, ex del Tottenham, el que ha marcat el 2-0 a la sortida d'un córner picat pel dinàmic Jhon Arias (59').

Tres minuts després, l'ex de l'Espanyol Jhon Córdoba ha definit fantàsticament una passada a l'espai per liquidar el duel. Colòmbia es jugarà el primer lloc del seu grup amb el Brasil.

John Córdoba es treu la samarreta per celebrar el seu gol
Ha vist la groga, però tant li és: Jhon Córdoba ha marcat 3 gols en 6 presències amb Colòmbia (John Mabanglo / EFE)