Copa Amèrica 2024

El Canadà fa història i passa a quarts davant la pitjor Xile de sempre (0-0)

L'expulsió de Gabriel Suazo abans de la mitja hora, amb una segona groga per protestar, no ha condicionat gaire els xilens, que han tingut ocasions de sobres per avançar-se. El Canadà també, però ha acabat donant per bo el punt que necessitava

Redacció Esport3Actualitzat

No passava des del 1917 que Xile acabés la seva participació en la Copa Amèrica sense marcar ni un gol. La "roja", a prop de la seva pitjor classificació històrica al rànquing FIFA, ha fracassat en terres nord-americanes i ha quedat eliminada a mans d'una de les sorpreses de la competició, el Canadà de Jesse Marsch, que n'ha tingut prou amb un gol en tres partits per colar-se entre els vuit millors del torneig.

Alexis Sánchez intenta marxar d'Alphonso Davies (Morgan Tencza / Reuters)
Alexis Sánchez intenta marxar d'Alphonso Davies (Morgan Tencza / Reuters)

Ha estat un partit disputat i equilibrat en tot moment, amb entrades molt dures i que s'ha mantingut igualat fins i tot després de l'expulsió de Gabriel Suazo. El lateral del Tolosa ha protestat una falta quan ja havia vist una groga i ha durat només 26 minuts al camp. Abans, Víctor Dávila havia estat a punt d'avançar els xilens amb una tisora espectacular. Després de l'expulsió, la millor ocasió ha estat canadenca, però Jonathan David no ha sabut resoldre davant la sortida de Gabriel Arias.

Una sortida del porter xilè Gabriel Arias, substitut del lesionat Bravo
Una sortida del porter xilè Gabriel Arias, substitut del lesionat Bravo (Morgan Tencza / Reuters)

A la represa, els xilens han sabut trobar el punt feble de la defensa visitant; tot i l'alçada de Bombito i Cornelius, els de Gareca (avui sancionat) trobaven sovint posicions de rematada, sobretot en accions d'estratègia. Però ni Echeverría, ni Lichnovsky, ni Alexis han estat encertats. A mesura que han anat passant els minuts, Xile ha atacat més precipitadament i el Canadà ha anat encadenant possessions llargues culminades, en alguns casos, amb bones opcions de gol, com una rematada de Buchanan (83') o una diana anul·lada per orsai a Oluwaseyi (91'). La mateixa generació que va fer Xile bicampiona d'Amèrica la dècada passada ara ha signat un dels pitjors moments de la història de la "roja".

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut