Copa Amèrica 2024

Luis Suárez salva el tercer lloc per a l'Uruguai contra el Canadà

Un gol in extremis de l'exblaugrana ha portat la final de consolació als penals. En la tanda, han fallat Koné i Davies

La selecció de l'Uruguai ha acabat tercera en la 48a edició de la Copa Amèrica. Els "charrúas" han derrotat el Canadà als penals (2-2 al final del temps reglamentari) en la final de consolació disputada a l'estadi Bank of America de Charlotte.

El combinat "celeste", que no ha comptat amb el blaugrana Ronald Araujo per lesió, s'ha avançat en el minut 7 gràcies a una diana de Rodrigo Bentancur a la sortida d'un córner. Els canadencs no s'han rendit i han empatat en el minut 22, amb una rematada acrobàtica d'Ismael Koné.

Els nord-americans, amb menys qualitat però amb més ambició, s'han posat al davant a deu minuts del final. Jonathan David ha aprofitat una pilota refusada pel porter Sergio Rochet després d'un xut llunyà de Koné. Aleshores ha aparegut l'exblaugrana Luis Suárez. El màxim golejador de la història de l'Uruguai (69 gols en 142 partits) ha rematat una centrada de José María Giménez quan s'havien jugat dos minuts del temps afegit. Empat a dos gols i el tercer lloc per decidir en la tanda de penals.

Els sud-americans han transformat els quatre que han llançat (Valverde, Bentancur, De Arrascaeta i Luis Suárez) i el Canadà n'ha marcat tres (David, Bombito i Choinière) i n'ha fallat dos. Rochet li ha desviat el xut a Koné i el llançament definitiu l'ha errat Alphonso Davies, amb un xut a l'estil Panenka que ha acabat al travesser.

El minut a minut del partit:

El comiat de Luis Suárez?

Ni Luis Suárez ni tampoc el seleccionador, Marcelo Bielsa, han volgut parlar-ne al final del partit, però tots els gestos fan pensar que aquest ha estat l'últim partit de l'exblaugrana amb la selecció uruguaiana. Els gestos emocionats, el manteig per part dels companys, el fet que s'emportés la pilota del partit... tot apunta en la mateixa direcció. Si és així, haurà estat un final digne per al màxim golejador històric de la selecció "charrúa" i també de la Copa Amèrica.