El Cadí La Seu, campió de la Lliga Catalana (68-55)

Les urgellenques superen clarament l'Uni Girona i sumen la quarta Lliga catalana consecutiva

El Cadí La Seu ha guanyat la final de la Lliga Catalana femenina de bàsquet. Les urgellenques han sabut aprofitar els alts i baixos de l'Uni Girona per guanyar per un clar 68 a 55.

El poder del joc interior del Cadí La Seu ha estat clau per alçar la seva setena Lliga Catalana de bàsquet. Les urgellenques ja han sigut superiors en un primer quart amb poca anotació. El Girona només ha encistellat 1 de 7 triples en els primers 10 minuts.

Les de Roberto Iñíguez han reaccionat en el segon quart, molt ben dirigides per Lundquist. Primer un triple d'Ainhoa López. Després, jugada personal de la sueca. Un atre triple, de Hristova... i una cistella de Guerrero per tancar un parcial de 3-12.

El Cadí només ha pogut anotar amb jugades de la pivot ruandesa Murekatete. Una altra cistella de Hristova (màxima anotadora del seu equip amb 17 punts) i mitja part: 27-33 per a l'Uni.

El Cadí ha reaccionat a la represa, i de quina manera. Parcial d'inici de 22-0, liderades per la nord-americana Azana Baynes amb 9 punts en aquest temps i els triples de la letona Vanesa Jasa. La primera i única cistella de l'Uni ha arribat a 16 segons pel final del quart (triple de Sandra Ygueravide). Més 15 per a les urgellenques, que ja acariciaven el títol. 24-3 en el tercer quart.

En els darrers 10 minuts, el Cadí s'ha dedicat a mantenir la distància en el marcador. Jasa ha transformat el seu tercer triple (sense error) per situar el màxim avantatge (58-38 per a les de la Seu). A banda de la letona, els 13 punts de Baynes i els 16 de Murekatete, MVP de la final, han fet decantar la balança final.