Copa Amèrica 2024

Colòmbia continua exhibint solidesa i deixa Brasil com a segona de grup (1-1)

Tot i que la "canarinha" s'ha avançat amb un golàs de falta de Raphinha, els colombians, amb un James estel·lar i un bon equilibri entre tècnica i física, han igualat abans del descans i han exercit el control sobre el partit per assolir el punt que necessitaven.

Redacció Esport3Actualitzat

El camí del Brasil en aquesta Copa Amèrica s'ha complicat. Després de sumar només una victòria en els tres partits de la fase de grups, la selecció de Dorival Júnior s'ha hagut de conformar amb accedir als quarts com a segona de grup i s'haurà d'enfrontar amb l'Uruguai, en una final anticipada, si tenim en compte que els "charrúas" han estat un dels equips que han sumat 9 punts, amb l'Argentina i Veneçuela.

Daniel Muñoz celebra el gol de l'empat, el seu segon al torneig
Daniel Muñoz celebra el gol de l'empat, el seu segon al torneig (John Mabanglo / EFE)

Els brasilers han aconseguit avançar-se amb un perfecte llançament de falta de Raphinha amb la cama esquerra, als dotze minuts. Però Colòmbia no ha trigat a assumir el domini del partit. Mentre Vinícius s'esgargamellava protestant a cada falta que li feien, Davinson Sánchez ha vist com li anul·laven el gol de l'empat per orsai en una falta picada per un extraordinari James, que també ha estavellat un llançament al travesser i ha estat a punt d'enganyar Alisson en un llançament de falta lateral. Finalment, després d'una pilota molt ben descarregada per Jhon Córdoba, el lateral Daniel Muñoz ha establert l'empat just abans del descans.

Jhon Córdoba és a punt de robar-li una pilota al porter brasiler Alisson
L'exespanyolista Jhon Córdoba no ha marcat, però ha donat feina a Alisson (John Mabanglo / EFE)

En la represa, Colòmbia ha sabut controlar la situació i han succeït menys coses... excepte en els últims deu minuts, quan la necessitat brasilera de guanyar s'ha fet més palesa. En dues accions consecutives (83' i 84'), Jorge Carrascal i Rafael Santos Borré han perdonat el gol de la victòria colombiana; i en l'última acció del partit, el porter Camilo Vargas ha hagut de volar per desviar, amb la punta dels dits, un bon xut d'Andreas Pereira. Els "cafeters" han obtingut el premi del primer lloc i l'enfrontament amb Panamà, que ja compta com una victòria el fet d'accedir als quarts.

 

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut