EN DIRECTE | Bolívia - Panamà, a la recerca del somni
EN DIRECTE | Bolívia - Panamà, a la recerca del somni (Reuters)
Copa Amèrica 2024

L'alegria de Panamà s'imposa a la resignació de Bolívia i els duu a quarts (1-3)

Els de Thomas Christiansen han superat una selecció boliviana molt voluntariosa, però al mateix temps molt limitada, amb tres golassos que han sintetitzat un estil de joc atlètic, vistós, a vegades despreocupat, però suficientment atractiu per classificar-los

Redacció Esport3Actualitzat

A Thomas Christiansen tothom ja el coneix com a "profe" a Panamà. L'exblaugrana, que dirigeix la selecció "canalera" des del 2020, ha aconseguit, segurament, la fita més important per al futbol del país des de la presència al Mundial del 2018; la classificació per als quarts de final de la Copa Amèrica, presumiblement contra el Brasil o Colòmbia. No depenien d'ells, però han fet la feina i de forma incontestable.

El lateral Eric Davis salta per rematar de cap davant de la presència del bolivià Yomar Rocha
El lateral Eric Davis, que va marcar contra Catalunya, ha completat un gran partit (Miguel Rodríguez, EFE)

No és que Bolívia hagi completat un mal partit, però sobretot en l'aspecte físic els bolivians estan a un nivell inferior al de la resta de seleccions del torneig. Els tres gols panamenys han estat golassos, però dos han vingut de mals rebutjos o de males defenses de la "verde". El primer, de John Fajardo (22'), ha estat una mitja volta potentíssima després de baixar amb bona tècnica una pilota que li havia enviat amb el cap Christian Martínez.

Bruno Miranda ha empatat pels bolivians amb una gran definició, però no els ha servit de res.
Bruno Miranda ha empatat pels bolivians amb una gran definició, però no els ha servit de res (Miguel Rodríguez / EFE)

Bolívia ha empatat a l'inici de la segona part amb un gol també preciós, després d'un rondo gegant als tres quarts que ha culminat amb una passada amb l'exterior de Ramiro Vaca cap a Bruno Miranda, el màxim golejador del campionat bolivià (1-1, 66'). Però sis minuts més tard, una centrada acadèmica d'Eric Davis l'ha rematat amb un perfecte cop de cap creuat Eduardo Guerrero per tornar a avançar els "canaleros" (1-2, 72'). Que avui era el dia dels panamenys, ho ha acabat de refermar que César Yanis hagi firmat l'1-3, un golàs de sobrebot amb una rematada a l'escaire, en la primera pilota que tocava després d'entrar al camp (89'). Passi el que passi a quarts, Panamà haurà passat per aquesta Copa Amèrica sempre amb un somriure als llavis.

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut