Ferran Torres
Ferran Torres celebrant el gol de l'empat (EFE)
Lliga Europa

Empat del Barça en l'estrena a la Lliga Europa contra el Nàpols (1-1)

Zielinski ha fet avançar els italians a la primera part i a la represa Ferran Torres ha aconseguit l'empat de penal

Laura BruguésActualitzat

"Tifo" amb el lema "Junts som imparables" per estrenar la Lliga Europa i gest contra el racisme abans del partit. Amb Busquets d'inici a la banqueta, Frenkie de Jong ha ocupat el mig centre, amb Nico també de titular a la posició d'interior dret. Aubameyang s'ha estrenat com a titular al Barça i Mingueza ha tornat a l'onze al lateral dret.

Després de les primeres arribades del Barça amb xuts de Pedri, Nico i Ferran, el Nàpols ha disposat d'una ocasió claríssima a través d'Oshimen, que ha guanyat la cursa a Piqué, però Ter Stegen n'ha pogut refusar el xut.

Abans de la mitja hora, bona passada d'Aubameyang cap a Ferran Torres, que ha perdonat i la pilota ha sortit molt desviada. En la jugada següent el Nàpols ha inaugurat el marcador. Zielinski no ha pogut marcar en el primer intent, però ha aprofitat el refús de Ter Stegen per enviar la pilota al fons de la xarxa i transformar el marcador en un 0-1. Ferran Torres ha disposat de dues oportunitats més, però han acabat fora.

El Barça ha dominat a la segona part. Al minut 57, i després de revisar la jugada, l'àrbitre ha assenyalat penal per unes mans de Jesús en una centrada d'Adama. Ferran Torres ha xutat des dels onze metres i ha batut Meret per empatar el partit.

Xavi ha fet triple canvi donant entrada a Busquets, Gavi i Dembélé, que ha rebut els xiulets de l'afició del Camp Nou. Era la seva reaparició a l'estadi, un cop acabat el mercat d'hivern. Els xiulets s'han repetit quan ha tocat la pilota en diversos moments del partit. El francès ha generat una molt bona ocasió de perill amb una jugada individual que Ferran Torres ha desaprofitat enviant la pilota alta.

Tant Gavi com Dembélé han estat revulsius. El francès ha revolucionat la banda dreta creant ocasions clares. El Barça buscava el segon gol i Luuk de Jong ha provat de fer una xilena que ha sortit desviada. Ferran Torres ha tornat a desaprofitar una altra ocasió. I abans del final, Luuk de Jong ha rematat de cap a les mans del porter Meret. L'eliminatòria es decidirà dijous que ve a Nàpols.