Barça

Un gol de Nico salva el Barça a darrera hora (3-2)

Tot i jugar una molt bona primera part, els blaugranes han patit fins al xiulet final per guanyar el modest Elx. Amb la soferta victòria, l'equip continua lluitant per arribar a la quarta posició del campionat que li doni accés a la pròxima Lliga de Campions

Xavi TorresActualitzat

El Barça ha ofert una bona imatge a la primera part, intens en la pressió i ordenat en el joc d'atac, amb dos extrems ben oberts –Abde, a l'esquerra i Dembélé, a la dreta- i el debutant com a titular Ferran Jutglà, com a davanter centre. L'exespanyolista ha ofert treball i rematada: als 2 minuts ha fet gol després de rebre un excel·lent servei de Gavi, però l'àrbitre, Alberola Rojas, l'ha anul·lat per fora de joc. En canvi, als 16, ha aprofitat el tercer servei des de la cantonada per rematar de cap a la xarxa.

L'Elx no ha tingut temps per reaccionar, ja que en la següent jugada d'atac, Gavi s'ha disfressat d'artista per inventar-se un control amb dríbling, una conducció i un xut ajustat al pal de la porteria del català Edgar Badia. Un golàs, el seu primer amb el Barça. En vint minuts, semblava feina feta.

Gavi
Gavi celebra el seu primer gol amb el Barça (EFE)

Tot i l'avantatge, l'equip blaugrana ha seguit insistint i ha fet 11 rematades abans del descans, les més clares, de Jutglà (28'), Dembélé (32'), Abde (34') i Gavi (44'). L'Elx, superat per la posada en escena del Barça, només ha estat capaç d'acostar-se una vegada a la porteria de Ter Stegen, però el central Rocco ha rematat als núvols.

A la segona part, Francisco Rodríguez ha substituït el mig del camp sencer i el partit ha canviat completament. Boyé, als 47, i Lucas Pérez, un minut després, han avisat davant d'un Barça confiat, molt estirat i extraordinàriament tou en defensa. Als 62 minuts, una contra portada per Boyé ha acabat amb un canvi de joc que ha deixat Tete Morente sol davant Ter Stegen, que, tot i que podia haver fet una mica més, ha vist com l'equip alacantí retallava diferències en primera instància i igualava, de seguida, amb una centrada del mateix Morente al segon pal que ha rematat, completament sol, Pere Milla. En un minut, la diferència a les escombraries.

El Barça ha perdut el control del joc i Xavi ha fet entrar Nico per Jutglà, i Riqui, per Frenkie de Jong, discutit a la grada per primera vegada des del seu fitxatge. La sacsejada ha tingut conseqüències en el marcador gràcies a l'encert de Nico. Als 75 minuts, ha vist com un xut seu l'ha tret Palacios sota els pals quan el Camp Nou ja cridava el gol i als 85, ara sí, ha donat els tres punts als barcelonistes després de rematar a gol una passada enrere de Gavi.

El patiment ha estat de consideració, però els tres punts han de donar tranquil·litat a un equip molt jove però amb molta ansietat. El Barça tancarà l'any dimarts a Sevilla, recuperant un partit ajornat de la quarta jornada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut