Lamine Yamal celebra l'1-0 contra l'Athletic a Montjuïc (EFE)

El Barça s'imposa a l'Athletic Club en la segona jornada (2-1)

Lamine Yamal i Robert Lewandowski han anotat els gols de la victòria blaugrana

El Barça també ha debutat amb victòria en el primer partit oficial a casa. Després del triomf en la primera jornada al camp del València, aquest dissabte s'ha imposat a l'Athletic Club, amb Nico Williams en l'equip titular, pel mateix resultat (2-1). Els gols dels de Hansi Flick els han anotat, a cada meitat, Lamine Yamal i Robert Lewandowski.

Lamine Yamal no és suficient en la primera part

• L'entrada de Pedri per Marc Casadó ha estat l'únic canvi en l'alineació de Hansi Flick respecte al debut al camp del València. Els blaugranes han presentat el següent onze inicialTer Stegen; Koundé, Cubarsí, Íñigo Martínez, Balde; Marc Bernal, Pedri; Lamine Yamal, Raphinha, Ferran Torres; i Lewandowski. Dani Olmo ha quedat fora de la convocatòria en fracassar tots els intents de fer-ne la inscripció.
  • Els primers minuts del partit han estat molt igualats i la presència a les àrees ha estat molt reduïda. Amb prou feines es poden destacar els intents de Nico Williams (8') i Ferran Torres (11'), que els dos porters han aturat amb molta facilitat.
  • Raphina hauria pogut avançar el Barça si hagués pogut concretar una rematada acrobàtica dintre de l'àrea al minut 19. L'Athletic, però, ha replicat el perill amb una bona acció de Nico Williams i el posterior córner.
  • Lamine Yamal ha situat el Barça per davant en el marcador al minut 24, amb un xut des de fora de l'àrea que Lekue ha acabat de desviar al fons de la porteria (1-0).
  • Lewandoski ha enviat al pal la pilota que hauria pogut significar el 2-0 (minut 37), després d'un gran eslàlom de Lamine Yamal que també ha passat per les botes de Raphinha.
  • Gil Manzano ha assenyalat, al minut 41, un penal a favor de l'Athletic. El VAR l'ha avisat d'una entrada dins de l'àrea de Cubarsí a Berenguer. En la jugada posterior, Lewandowski també havia estat objecte de penal. Sancet ha enganat Ter Stegen i ha marcat l'empat (1-1).
  • Els blaugranes han assetjat la porteria defensada per Álex Padilla en el descompte de la primera meitat, però sense la precisió necessària per tornar-se a avançar.
Robert Lewandowski aixeca el puny després d'anotar el gol de la victòria (Reuters)

Lewandowski per fi l'encerta

• El Barça ha iniciat el segon període amb bones intencions, però Marc Bernal ha vist la targeta groga en aturar amb massa contundència un contraatac dels bilbaïns (49').
  • Les dues següents ocasions del Barça, de Raphina i Ferran Torres, han estat invalidades per fora de joc.
  • El pal esquerre de la porteria de Padilla ha evitat el 2-1 del Barça, al minut 57. Lewandowski ha rematat molt bé una centrada de Raphinha en un llançament de falta, però li han faltat uns centímetres d'encert.
  • Àlex Padilla ha fet una gran aturada davant d'una rematada a boca de canó de Robert Lewandowski al minut 64. El 2-1 es feia esperar.
  • Lewandowski per fi ha aconseguit perforar la porteria de Padilla i anotar el 2-1. Al minut 75, ha aprofitat una centrada enrere de Pedri que, després de tocar la punta dels guants del porter, li ha quedat franca per a la rematada.
  • El Barça no ha passat gaires angúnies d'aquí fins al final del partit i ha pogut consolidar el sis de sis en les dues primeres jornades contra dos rivals tan incòmodes com el València i l'Athletic Club.