Watkins, de 28 anys, ha entrat en la història de la seva selecció en la seva 13a internacionalitat (Reuters)
Eurocopa 2024

Watkins evita un duel Simons contra Lamine Yamal a la final de l'Eurocopa (1-2)

El davanter de l'Aston Villa tomba un sòlid equip dels Països Baixos amb un xut creuat al temps afegit. Espanya-Anglaterra, diumenge a Berlín

Els Països Baixos de Ronald Koeman s'han quedat sense final en el temps d'afegit i els barcelonistes sense un duel de cracs forjats a la Masia: Lamine Yamal contra Xavi Simons, autor d'un dels golassos de l'Eurocopa:

Simons sacseja la primera part amb el seu primer gol:

• En el primer atac neerlandès, Simons ha robat la pilota a Rice i ha marcat el 0 a 1 gràcies a una impressionant canonada --a 116 km/h-- des de la llarga distància. L'exfutbolista del futbol base del Barça ha fet un dels millors gols del campionat. I el seu primer del campionat...
  • Anglaterra, però, ha fet seva la pilota i ha mostrat una bona versió dels seus jugadors més ofensius, Bellingham, Foden, Kane i Saka. Kane ha xutat als 13 minuts i ha repetit als 14 en una acció que ha acabat amb penal de Dumfries. El mateix Kane ha empatat en el que ha estat el seu tercer gol en aquesta Eurocopa.
  • L'1 a 1 ha deixat tocat el combinat de Koeman, que no ha encaixat el segon de miracle. Phil Foden ha vist com el mateix Dumfries evitava el gol sobre la línia (minut 23), com el pal refusava un altre xut (32') i com el porter Verbruggen aturava un altre llançament seu des de fora l'àrea (39'). Pels Països Baixos, destacar una rematada de cap de Dumfries al travesser, a la sortida d'un córner.
  • Un detall més. L'exblaugrana Memphis s'ha lesionat a l'isquio de la cama dreta i ha hagut de deixat el terreny de joc als 35 minuts.

Segona part amb superioritat anglesa:

• En els segons 45 minuts tot s'ha igualat. Van Dijk ha tingut la millor ocasió dels neerlandesos (65') abans que Palmer oferís la rèplica amb un xut desviat des de fora l'àrea (88').
  • Als 80 minuts, el seleccionador anglès Gareth Southgate ha fet un canvi clau: ha fet entrar el davanter de l'Aston Villa Watkins per Kane i el que semblava un disbarat ha acabat sent decisiu perquè en el primer minut del temps afegit ha recollit una pilota a l'interior de l'àrea i l'ha enviat a la xarxa per classificar la seva selecció per a la final.
  • Anglaterra jugarà contra Espanya la finalíssima de l'Eurocopa diumenge, a les 21.00, a Berlín.