Emery guanya la partida a Guardiola i el Manchester City cau a la quarta posició
Pep Guardiola i Unai Emery, duel al camp i a la classificació (Reuters)
Premier League

Emery guanya la partida a Guardiola i el Manchester City cau a la quarta posició

El City va xutar només dos cops a porteria i es va veure superat per un Aston Villa que ja és tercer

Redacció Esport3Actualitzat

Fa tan sols dos dies que Pep Guardiola assegurava que el Manchester City guanyarà per quart cop consecutiu la Premier League. El proper repte per aconseguir-ho era aquest dimecres contra l'Aston Villa d'Unai Emery, que ha guanyat la partida al tècnic català i li ha robat, almenys provisionalment, la tercera posició.

Un solitari gol de Bailey va donar els tres punts als d'Emery al Villa's Park (1-0), que van ser superiors en joc. L'entrenador basc s'ha imposat al de Santpedor catorze partits després.

Els de Guardiola només han fet dos llançaments entre els tres pals en tot el partit, i un a fora. Els fantasmes de l'època pre-Guardiola van envair Birmingham.

L'Aston Villa encadena 13 partits sense perdre i es postula com a candidat a lluitar per a la Premier League. El City, en canvi, en porta quatre sense conèixer la victòria. Tres empats seguits contra el Tottenham, Liverpool i Chelsea, i derrota contra l'Aston Villa.

Els citizens, doncs, són quarts d'una Premier League que es preveu explosiva. L'Arsenal encapçala la classificació amb 36 punts, seguit del Liverpool, amb 34, i l'Aston Villa, amb 32. Els de Guardiola tenen 30 punts.

Una promesa inesperada

Un cop acabat el partit, Guardiola va admetre que l'Aston Villa "va ser el millor equip al camp, i que el millor va guanyar". "Han fet un partit fantàstic. Ens ha costat fer el nostre joc i ser més agressius", va dir el de Santpedor. El tècnic català té entre cella i cella que guanyaran la Premier però, tal com va expressar a Amazon TV en la prèvia del partit, té clara la dificultat de repetir l'èxit de la temporada passada:

"Si tornem a guanyar el triplet aquest any em retiraré. Això és segur."

Les paraules, interpretades com un intent de treure pressió als seus futbolistes, no van tenir l'efecte esperat contra el Villa.

Anar al contingut