Joel Embiid durant el partit contra Puerto Rico (Reuters)
Joel Embiid durant el partit contra Puerto Rico (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Embiid acaba fent el ridícul en el pitjor moment

El pivot dels Estats Units volia silenciar els xiulets locals amb un triple llunyà i acaba fent una aigua

Redacció Esport3Actualitzat

Joel Embiid arribava als Jocs Olímpics de París envoltat de polèmica. A França, no s'havia paït bé que el jugador deixés plantat la selecció amfitriona per jugar la competició de bàsquet amb els Estats Units, el principal candidat a penjar-se l'or. El pivot del Sixers havia estat jugant força temps amb la federació francesa donant esperances que fos l'opció escollida.

El nor-americà va veure ben clar que la decisió portaria cua només aterrar. Els aficionats locals no li perdonen les carabasses donades i el van començar a escridassar. Alguns, fins i tot li reclamaven amb fúria que tornés el passaport. Una irritació que també s'ha traslladat dins la pista de bàsquet, on els francesos el xiulen a cada partit. Una tensió creixent que va acabar esclatant en els darrers segons dels Estats Units-Puerto Rico.

El tret per la culata

Embiid tenia el pap ple i, davant una nova xiulada, ha començat a animar a l'afició a continuar fent-ho en una actitud desafiant. El jugador ha intentat un triple des de gairebé el mig del camp per fer-los callar, però el desenllaç ha estat ridícul. El tir ha acabat sent una aigua. Les crítiques s'han tornat rialles sornegueres i han obert definitivament una ferida que durarà fins al final dels Jocs. El ridícul d'Embiid ja serà etern.

 

Un jugador polèmic

Amb triple nacionalitat, ja que va néixer al Camerun, Embiid sempre ha estat un jugador que no deixa indiferent a ningú. Escollit una vegada millor jugador de l'NBA, ha deixat mostres de qualitat com també accions controvertides. De fet, les gesticulacions cap al públic francès ja es van fer evidents en el duel contra el Sudan del Sud.

Els companys de la selecció han estat sempre al seu costat. Alguns, fins i tot s'han animat a fer-ne broma, com Tyrese Haliburton. L'exterior va gravar Embiid durant la cerimònia inaugural al Sena mentre li deia "dona'm el passaport".

 

Dimecres en el partit de quarts de final entre els Estats Units i el Brasil es viurà un nou episodi. Si Embiid queda en evidència un altre cop, dependrà exclusivament de la seva punteria.
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut