Juan Núñez rep instruccions de Sergio Scariolo en l'últim partit de la selecció espanyola (EFE)
Bàsquet

Els San Antonio Spurs aconsegueixen els drets de Juan Núñez a l'NBA

El base madrileny, pretès pel Barça, no té contracte garantit al campionat nord-americà i podria haver d'esperar abans de fer el salt

Actualitzat

El Barça estava pendent del draft de l'NBA d'aquesta temporada, bàsicament per saber en quina posició era triat Juan Núñez. El base madrileny, de 20 anys, és l'escollit pel club blaugrana per reforçar la direcció del joc, però aquest estiu anava a la borsa de la Lliga nord-americana.

Finalment, ha sortit escollit en segona ronda, en la posició 36, i això no li garanteix un contracte immediat. Triat inicialment pels Indiana Pacers, ha estat inclòs en una operació que ha desembocat en els San Antonio Spurs, que han obtingut els seus drets. 

 

Sembla que la franquícia texana compta amb ell per posar-se immediatament a les ordres de Gregg Popovich i assortir de pilotes Victor Wembanyama. Almenys, aquesta és la sensació que queda en veure la rebuda de l'equip al jugador.

El mateix Núñez, que va abandonar provisionalment la concentració de la selecció espanyola per viatjar fins a Nova York, ha valorat la seva possible aportació als Spurs: 

"Tinc experiència a Europa i crec que puc ajudar l'equip. Penso que compartim la mateixa identitat de joc i que puc encaixar i fer millors els meus companys." 

L'actual jugador del Ratiopharm Ulm alemany, paral·lelament, ha sol·licitat el retorn a la Lliga Endesa davant l'interès del Barça. En cas que opti per quedar-se a Europa, el seu objectiu seria vestir-se de blaugrana. Però, tot i l'acord que hi pugui haver amb el club, encara quedarà un pas més: els drets del jugador al campionat espanyol pertanyen al Reial Madrid --el club que el va formar--, que tindrà el dret de tempteig sobre l'eventual proposta que faci el Barça.   

Bronny James, als Lakers del seu pare

Hi havia expectació a la present edició del draft per veure en quina posició sortia LeBron James Junior, més conegut com a Bronny James, de 19 anys, i fill de la gran estrella dels Los Angeles Lakers. Ha sortit al lloc 55 i, en una decisió no massa sorprenent, l'ha triat la franquícia californiana.. D'aquesta manera, el 4 vegades campió de l'NBA podrà fer realitat el seu somni abans de retirar-se: poder jugar al costat del seu fill  

ARXIVAT A:
NBA
Anar al contingut