Els "rookies" de cognom il·lustre de l'handbol blaugrana

Cikusa, Barrufet i Saric: tots tres fills de jugadors professionals i en dinàmica del primer equip
Mireia Vicente Actualitzat

El debut d'aquesta temporada a la Champions d'handbol ha servit, també, com a debut europeu -i per la porta gran- de tres joves del planter blaugrana: Cikusa, Barrufet i Saric. Tots tres fills de jugadors il·lustres. Tenen fitxa del Barça Atlètic, però estan en dinàmica del primer equip des de principis de curs. Aquests són els seus perfils.

Petar Cikusa: 17 anys, Bordils

Primera línia, 1,85 m. Va fer 4 gols, però, sobretot, va destacar pel seu atreviment a l'hora d'encarar els rivals i xutar a porteria. Campió del món júnior aquest estiu, amb la selecció espanyola. Té un germà bessó, Djorje, encara més alt (1,91 m), també internacional i blaugrana; igualment inscrit a la Lliga de Campions; no trigarem a veure'l debutar també a la Champions. El seu pare, Zoran Cikusa, exjugador balcànic, va jugar a diversos clubs de la Lliga espanyola.

 

Ian Barrufet: 19 anys, Teià

Extrem esquerre, 1,98 m. El fill del mític exporter blaugrana David Barrufet, jugador amb més títols de la història de la secció d'handbol. L'Ian, internacional espanyol, campió mundial júnior també aquest estiu, va fer dos gols a Montpeller. Va debutar amb el primer equip la temporada passada, a la Copa Asobal

 

Filip Saric: 18 anys, Madrid

Porter, 1,95 m. La baixa d'última hora de Gonzalo Pérez de Vargas (ha estat pare), el va fer entrar en la convocatòria. Segueix els passos del seu pare Daniel, exporter blaugrana (2009-2016); a qui recorda molt tècnicament. És la primera temporada del Filip amb la samarreta blaugrana. L'evolució de l'equip i la dosificació de la plantilla, que ha de jugar 6 competicions aquesta temporada, marcarà la seva presència en futures convocatòries.

 

A banda d'aquests tres debuts europeus, dos jugadors amb cognom molt reconeixible han compartit ja entrenaments amb el primer equip: Manuel Ortega, central i fill del tècnic blaugrana -va debutar en pretemporada- i Óscar Grau, pivot com el seu pare. En procés de recuperació d'una lesió de genoll, ha participat en la pretemporada, però encara no ha pogut debutar.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut