Michel en un partit amb el Girona

El Girona de Míchel cobreix la baixa de Savinho amb Bryan Gil

El nou atacant blanc-i-vermell, de 23 anys, ja ha passat la revisió mèdica i s'incorporarà aquest dimarts als entrenaments a les ordres de Míchel Sánchez
Redacció Esport3 Actualitzat

El Girona ha arribat a un acord amb Tottenham Hotspur per a la cessió de l'extrem Bryan Gil fins a final de temporada. El nou atacant blanc-i-vermell, de 23 anys, ja ha passat la revisió mèdica i s'incorporarà aquest dimarts als entrenaments a les ordres de Míchel Sánchez.

Jugador hàbil i veloç, Gil destaca pel seu regat i capacitat per encarar els defensors amb facilitat, especialment en situacions d'un contra un. És hàbil per lliurar centres precisos a l'àrea, cosa que el converteix en un actiu important per crear ocasions de gol. Encara que actua habitualment com a extrem, pot jugar a les dues bandes i fins i tot en rols més centrals de l'atac.


Va iniciar la seva carrera futbolística a les categories inferiors del Sevilla, debutant al primer equip amb 18 anys, arribant a participar en quatre partits d'Europa League. Al mercat d'hivern de la temporada 2019-2020 va sortir cedit al Leganés, encadenant una nova cessió la temporada següent, aquesta vegada a Eibar. Al juliol de 2021 va ser traspassat al Tottenham Hotspur. Després de mitja temporada a Anglaterra, va jugar cedit a València i Sevilla, i va tornar la temporada passada al Tottenham, d'on procedeix.

Internacional des de la categoria juvenil Sub-16 fins a la Sub-23 per Espanya, Bryan va formar part de l'equip que va guanyar el Campionat de la UEFA Sub-19 el 2019, jugant la semifinal i la final, i va arribar a les semifinals de la Copa de la UEFA Sub-19. a l'estiu del 2021. Va debutar amb l'absoluta contra Grècia el març del 2021 i va guanyar la plata amb Espanya als Jocs Olímpics de Tòquio.


Moviments a les oficines del Girona

La temporada 2024-2025 és imminent i encara falten molts moviments de jugadors per acabar de conformar les plantilles. El Girona FC encara es troba enmig d'un culebrot per trobar un davanter de referència, i extrems que l'acompanyin, i que els donin gols davant la sortida d'Artem Dovbyk i de Savinho.

Tot i que el destí d'Artem Dovbyk semblava clar, havia d'acabar a l'Atlètic de Madrid, el seu representant va assegurar que no van veure "un projecte seriós per a Artem" i que "la seva oferta en termes econòmics és significativament inferior a les d'altres clubs interessats en el pitxitxi de la Lliga". Ara, el club més ben posicionat per aconseguir els seus serveis és la Roma.

La idea blanc-i-vermella és afegir competència als Tsygankov, Portu i Valery, ja que ha tornat Ureña i ha aterrat Chaira, però estan encara verds i, a més, cal experiència en el perfil esquerre. Dovbyk ha estat una peça clau a l'equip per classificar-se per a Champions League per primer cop a la seva història i, a més, sent el pitxitxi de LaLiga, una posició que pot costar de suplir.

A part de Dovbyk. dos altres noms que també sonen són els de Javi Guerra i Ez Abde. El club no s'ha pronunciat al respecte, però les informacions d'altres fonts no són gaire optimistes. Javi Guerra (actual jugador del València), és el cas més complicat del dos, ja que el València vol un traspàs net, sense variables. A part, la seva curta edat i gran projecció el fa un perfil molt atractiu per a altres clubs disposats a pagar quantitats més elevades.

Javi Guerra en un partit amb el València


Ez Abde amb prou feines ha tingut oportunitats durant la seva primera temporada al Real Betis. Una situació que, segons explica el periodista Nil Solà, no passa inadvertida per al Girona. Manuel Pellegrini, està molt content amb l'actitud d'Abde, a qui té molta fe, fins al punt de recomanar tant al futbolista com al club que es donin un vot de confiança, almenys, una segona temporada.

Tot i això, la insistència del Girona cada dia és més gran i l'operació que es busca és una de similar a la de Gil: cessió amb opció de compra de 15 milions. El Betis, però, no ho acaba de veure clar, ja que van pagar 7,5 M pel 50% dels drets i els queda molt per amortitzar.

Ez Abde amb la selecció del Marroc

El Girona és optimista a poder tancar i anunciar "aviat" la cessió de Bryan Gil, tot i que s'haurà d'esperar i continuar negociant per poder incorporar Guerra i Abde.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut