Joao Félix, en el seu primer viatge amb el Barça (@fcbarcelona)
Joao Félix, en el seu primer viatge amb el Barça (@fcbarcelona)
Barça

Els plans de Xavi amb Joao Félix: el gran repte

L'entrenador del Barça el vol a prop de l'àrea, preferiblement a l'extrem esquerre. El portuguès intensificarà la seva adaptació amb sessions individualitzades amb Xavi

Redacció Esport3Actualitzat

"Es pot adaptar a les tres posicions de dalt." Així beneïa Xavi Hernández l'arribada de Joao Félix al Barça. El repte per al tècnic del Barça, ara, és trobar-li l'encaix idoni perquè el portuguès pugui expressar tot el seu potencial. Necessitarà temps. Al cap i a la fi, l'ex de l'Atlètic de Madrid només ha tingut un entrenament amb els seus nous companys.

En l'esquema més freqüent del Barça de Xavi, la demarcació preferencial per a Joao Félix serà l'extrem esquerre. Arrencant des d'aquella posició i perfilant-se cap a dins, Joao Félix podria oferir-se per combinar amb els migcampistes, alhora que habilitaria tot el carril esquerre per a les incorporacions de Balde.

Xavi, això sí, vol Joao Félix a prop de l'àrea. És allà on pot ser més determinant. De fet, Xavi tampoc descarta utilizar-lo, puntualment, com a fals davanter centre. Fins a l'arribada de Vitor Roque, prevista per al gener, Lewandowski no té recanvi.

El Sadar, escenari de l'estrena de Joao Félix (Reuters)
El Sadar, escenari de l'estrena de Joao Félix (Reuters)

Joao Félix està aquests dies concentrat amb la selecció de Portugal. Quan torni, haurà d'intensificar el seu procés d'adaptació a Can Barça. Amb Xavi, són habituals les sessions individualitzades de vídeo, i Joao Félix no en serà una excepció.

Acostumat als mètodes del Cholo Simeone, el nou 14 del Barça haurà de fer un intensiu. Ho tindrà més fàcil el seu compatriota Joao Cancelo, després de tres anys treballant amb Guardiola al Manchester City. Tots dos, això sí, han trobat en Raphinha un bon amfitrió dins del vestidor per facilitar-los la integració al club.

No prioritari, fins a l'últim dia

Joao Félix mai no va ser una prioritat de Xavi, si més no fins a l'últim dia de mercat. Fins aleshores, l'entrenador havia insistit en la incorporació d'un interior, del perfil de Lo Celso. Les sortides d'Ansu Fati i Abde el mateix 1 de setembre, però, van canviar l'escenari. L'"excolchonero", tota una ganga del mercat, es va convertir en una solució versàtil per a les mancances en l'atac del Barça.

 

 

Anar al contingut