Marc Gasol es llança a terra per aturar un atac de Tobias Harris (Reuters)

Els Philadelphia Sixers forcen el setè partit davant els Toronto Raptors (112-101)

Els Sixers s'imposen als Raptors (112-101) i empaten la sèrie. A l'Oest, els Blazers també posen el 3-3 davant els Nuggets (119-108)

Els Toronto Raptors de Marc Gasol hauran d'anar fins al setè partit de l'eliminatòria per passar a la final de la Conferència Est de l'NBA. Els Philadelphia Sixers s'han imposat (112-101) a l'equip canadenc per portar al límit la sèrie, que es decidirà a Toronto aquest diumenge.

Els Sixers han resolt el primer "match ball" en contra portant la iniciativa en el marcador durant tot el partit i acumulant fins a 15 punts de renda al descans (58-43), que han arribat a ser 24 (93-69) en l'últim quart abans d'un intent de remuntada desesperat dels Raptors, que s'ha quedat a mig camí.

Jimmy Butler (25 punts) i Ben Simmons (21) han estat els màxims anotadors dels Sixers i han contrarestat els 29 punts de Kawhi Leonard per l'equip canadenc. Joel Embiid ha anotat 17 punts i ha capturat 12 rebots pels Sixers tot i arrossegar una tendinitis al genoll dret. Marc Gasol ha aportat 7 punts, 3 rebots i 4 assistències als Raptors.

Els Blazers també forcen el setè

També a la Conferència Oest es manté la incertesa sobre els finalistes. Els Portland Trail Blazers han superat els Denver Nuggets (119-108) en el sisè partit i, com els Sixers, també han col·locat el 3-3 en el marcador de la sèrie.

Damian Lillard ha estat, com de costum, el referent dels Blazers en atac: ha anotat 32 punts, 17 en el quart temps, quan la pilota crema. A Lillard l'han acompanyat en l'aspecte ofensiu CJ McCollum (30 punts) i el suplent Rodney Hood (25).

Els 29 punts i 12 rebots de Nikola Jokic no han servit en aquesta ocasió als Nuggets per assegurar el triomf, tot i que l'equip de Denver havia començat manant al marcador.