La plantilla d'Osasuna celebrant la classificació per a Europa
La plantilla d'Osasuna celebrant la classificació per a Europa (EFE)
Futbol

Els inspectors de la UEFA aconsellen expulsar l'Osasuna de la Conference

El club navarrès encara pot presentar al·legacions al Comitè d'Apel·lació

Redacció Esport3/AgènciaActualitzat

Males notícies per a l'Osasuna. La UEFA ha comunicat aquest divendres a la directiva navarresa que els seus inspectors han recomanat l'expulsió de l'equip que la pròxima edició de la Conference League com a sanció per arreglar partits el 2013, segons ha informat el mateix club. 

Després de rebre l'informe dels dos integrants del Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA encarregats de revisar el cas, aquest organisme ha comunicat l'obertura d'un expedient disciplinari al club.

L'Osasuna encara té la possibilitat de presentar noves al·legacions al Comitè d'Apel·lació abans d'un pronunciament definitiu. El seu argument davant la UEFA és que el mateix club es va presentar com a acusació particular contra els directius acusats d'arreglar partits. 

Resposta dura contra UEFA i RFEF

El club ha comunicat que no comparteix el criteri de la UEFA, per la qual cosa recorrerà la decisió davant del Comitè d'Apel·lació, i ha anunciat que lluitarà legalment "fins a les últimes conseqüències per defensar els seus drets". La directiva navarresa entén que se li està negant "el dret a participar en competicions europees que s'ha guanyat de forma justa en el camp". 

"Fort amb els dèbils i dèbil amb els forts, la justícia de la UEFA no ha volgut prendre en consideració que han estat els propis tribunals espanyols de justícia els que han declarat, literalment, que Osasuna ha estat víctima d'un desviament de diners fet per alguns exdirectius a l'esquena del màxim òrgan de govern de l'entitat, l'Assemblea, i dels mecanismes de control del mateix club."

L'entitat carrega també contra l'RFEF, amb dards que apunten al Barça. Lamenta que el dany al club s'ha produït "amb el silenci dels principals organismes del futbol espanyol, entre els quals l'RFEF". També denuncia les "contínues filtracions interessades, en clau nacional, a certs mitjans de comunicació i periodistes per construir un relat que sacrifiqués el dèbil per afavorir al fort." 

"Creiem tant en el que fem, i en com ho fem, que no podem permetre que s'utilitzi el Club Atlètic Osasuna, amb l'aquiescència dels que el 2014 van mirar cap a una altra banda, per solucionar els problemes dels altres."

Anar al contingut