Un moment de la versió del "Sant Sopar" que ha indignat Javier Tebas
Un moment de la versió del "Sant Sopar" que ha indignat Javier Tebas
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Tebas, abanderat de la indignació amb els Jocs: "Inacceptable, irrespectuós, infame"

La reinterpretació del "Sant sopar" no és l'únic focus de polèmica de l'obertura dels Jocs de París

Redacció Esport3Actualitzat

Amb els ulls del món enfocant a París era d'esperar que la cerimònia d'inauguració dels Jocs no agradés tothom. I menys si es té en compte que el format d'obertura escollit va ser el més atrevit de la història. El que pocs s'imaginaven és que una de les veus més crítiques amb l'acte del COI seria Javier Tebas.

L'omnipresent president de LaLiga, que mai no ha amagat les seves profundes conviccions religioses, ha explotat contra la reinterpretació que durant l'esdeveniment es va fer del Sant Sopar. Per a l'advocat nascut a Costa Rica, aprofitar el darrer àpat que Jesús de Natzaret va compartir amb els seus deixebles, abans de ser crucificat, per il·lustrar la diversitat sexual va ser "inacceptable, irrespectuós, infame". En la seva encesa piulada, ho considera "un insult per als qui som cristians".

L'escena ha indignat una part del catolicisme, però l'acusació d'heretgia de Tebas no ha estat l'única veu discordant amb una cerimònia que va arriscar innovant amb la desfilada dels atletes. La presentació dels països navegant en embarcacions pel riu Sena va generar imatges que, des d'alguns dels països participants, s'han interpretat com un menyspreu. La petita llanxa del Bhutan, per exemple, ha motivat missatges irònics i comparacions amb celebracions menys grandiloqüents.

La pluja no va ser l'únic convidat inesperat d'un dia històric. La discordança s'ha volgut apuntar als Jocs de París.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut