El Barça s'ha posat deures per al mercat d'hivern
El Barça s'ha posat deures per al mercat d'hivern
Barça

Els imminents plans del Barça al mercat d'hivern: recanvi de Gavi, inscripció de Roque i porta tancada

Des del club no es contempla cap sortida al gener i encara menys de titulars com Araujo o Lewandowski

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça es presentarà al proper mercat d'hivern amb dues prioritats clares: donar la benvinguda a Vitor Roque, portador d'"esperança" en paraules de Xavi, i rebuscar entre les ofertes disponibles un migcampista bregador que assumeixi la funció del lesionat Gavi. El club ja posa fil a l'agulla per fer realitat els plans d'una finestra que s'obre l'1 de gener.

L'aterratge confirmat del davanter brasiler, que ja es va acomiadar fa dues setmanes de l'Athlético Paranaense, caldrà acompanyar-lo d'una inscripció oficial sense sobresalts. En principi, el club reconeix que té els papers i els números preparats per fer oficial l'alta competitiva del golejador.

En la recerca del relleu de Gavi, en canvi, s'haurà de tenir més paciència. Veus del club com la del director esportiu, Deco, ja han reconegut que al mercat no hi ha cap jugador com l'andalús, però el cos tècnic agrairia el reforç d'un migcampista que ha d'atresorar una condició "sine qua non": la intensitat. El president Joan Laporta va aclarir dilluns que s'inspirarien en la fórmula Davids, és a dir, una cessió fins a finals de temporada. Per si una peça d'aquestes característiques es posés a l'abast, es treballa per captar alternatives als 40 milions de la palanca del fons alemany Libero --encara ha d'arribar-- que puguin eixamplar el fair play financer.

Porta tancada

En el capítol de sortides, des del club no es preveu cap adeu al gener i encara menys de titulars com Ronald Araujo, pretès pel Bayern de Múnic, o Robert Lewandowski, temptat pels petrodòlars saudites. Respecte del cas de l'uruguaià, el Barça reitera que no és un club venedor. I el polonès, malgrat la baixada de rendiment, segueix sent l'ariet més efectiu d'una plantilla necessitada de gol.

Xavi, reafirmat de forma inequívoca en totes i cadascuna de les últimes intervencions de Laporta, compta amb tothom i ningú ha demanat marxar, amb independència dels minuts que tinguin.

Mentrestant, al filial, Rafa Márquez continua acumulant experiència: gestiona el doble objectiu de lluitar per l'ascens a Segona i acabar de fornejar el talent de la Masia: Cubarsí, Casadó, Fort o Garrido són alguns dels fruits disposats a fer l'últim salt sempre que el primer equip els necessiti.

Anar al contingut