La pista de gel es va inaugurar el 15 de desembre de 1974 (Skating Club)
Esports

Els esports de gel posen el crit al cel per la falta d'instal·lacions

La situació dels esports de gel a Barcelona i la seva àrea metropolitana és crítica

Les finals de l'ISU Grand Prix de patinatge sobre gel disputades a Barcelona, els anys 2014 i 2015, en una instal·lació temporal a Diagonal Mar, avui semblen una quimera.

En els últims dos anys han tancat les dues pistes que funcionaven a la ciutat. El juny del 2021 ho va fer l'Skating Club, inaugurat l'any 1974 i autèntic planter de patinadors, i el maig passat va tancar la pista del Barça.

Alguns dels equips d'hoquei sobre gel del Barça han decidit entrenar-se amb patins en línia per mantenir el ritme, però la situació no es pot allargar gaire més. La directiva del Barça s'ha compromès a muntar una pista provisional per als seus equips, però està aturada mentre el Museu del Barça s'està traslladant a l'antiga pista de gel.

La Federació Espanyola de Gel, amb seu a Barcelona, fa anys que hauria de tenir en funcionament un centre d'alt rendiment amb pista de gel i de cúrling inclosa, però l'aturada de la precandidatura Pirineus-Barcelona ha paralitzat el projecte previst a Gavà.

La situació és insostenible per a una ciutat que pretén encapçalar una candidatura olímpica per acollir uns Jocs d'hivern.

El reportatge complet, aquí:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut