Roman Iarèmtxuk, mostrant l'escut de l'exèrcit ucraïnès en marcar un gol per al Benfica (EFE)

Els esportistes ucraïnesos reaccionen davant l'ofensiva militar russa

Elina Svitolina, Andrí Xevtxenko o Oleksandr Zintxenko s'han pronunciat contra l'avanç bèl·lic rus
Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

L'ofensiva bèl·lica russa en territori ucraïnès ha motivat reaccions per part d'esportistes del país, que han manifestat el seu sentiment d'indignació davant la situació.

L'exemple més clar va ser la celebració del gol del futbolista Roman Iarèmtxuk, que després de marcar un gol per al Benfica en el partit de la Champions contra l'Ajax (2-2) es va aixecar la samarreta i en va mostrar una altra amb l'escut de l'exèrcit ucraïnès.

Oleksandr Zintxenko és un dels futbolistes més reconeguts del país pel fet de jugar al Manchester City, l'actual líder de la Premier League. El lateral ha penjat un mapa del seu país i un missatge contundent en ucraïnès:

"Tot el món civilitzat està preocupat per la situació del meu país. No puc allunyar-me'n i intentar transmetre la meva opinió. A la foto, el meu país. El país on vaig néixer i em vaig criar. Un país del qual defenso els colors en l'àmbit esportiu internacional. Un país que intentem glorificar i desenvolupar. Un país les fronteres del qual han de continuar inviolables. El meu país pertany als ucraïnesos i mai ningú se'n podrà apropiar. No ens rendirem! Glòria a Ucraïna"

 

.  

Zintxenko ha anat més enllà i en un story d'Instagram ha desitjat a Vladímir Putin "la més dolorosa de les morts". La publicació, però, s'ha esborrat poc després. El jugador ha indicat que l'ha esborrat Instagram.

La publicació de Zinchenko desitjant "la pitjor de les morts" a Vladimiri Putin

 

 

Andrí Xevtxenko, possiblement el millor jugador de la història del futbol ucraïnès, també ha fet saber els seus sentiments en un moment difícil per al seu país:

Ucraïna és la meva pàtria! Sempre he estat orgullós del meu poble i del meu país! Hem passat per molts moments difícils i durant els últims 30 anys ens hem format com a nació! Una nació de ciutadans sincers, treballadors i amants de la llibertat! Aquest és el nostre actiu més important!

 

Elina Svitolina, una de les jugadores destacades en el rànquing del tenis femení, tampoc s'ha mantingut impassible davant les notícies sobre la invasió al seu país:

Estic orgullosa de ser ucraïnesa. Ens unim en aquest moment extremadament difícil pel bé de la pau i el futur del nostre estat. Glòria a Ucraïna

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut