El Barça firma bons números a la Lliga (EFE)

La comparativa de Xavi i Guardiola que il·lusiona als culers

Els números de l'egarenc l'igualen amb els de Pep Guardiola en el primer any a la banqueta del Barça
Pol Vilà Muntada Actualitzat
TEMA:
Lewandowski

Després d'haver completat 38 partits a la banqueta del Barça a la Lliga (equivalents a una temporada completa), els números de Xavi Hernández com a tècnic blaugrana freguen l'excel·lència. Amb 27 victòries, 6 empats i 5 derrotes per un total de 87 punts, el tècnic egarenc ha igualat els registres de Pep Guardiola en la seva primera temporada (2008-2009) com a entrenador, segons ha desvelat l'analista de dades de futbol MisterChip.


Una bona arrencada

Les xifres parlen per si soles si es compara la temporada actual de Xavi fins a la jornada 12 amb les últimes cinc campanyes de l'equip blaugrana a la Lliga. Enguany, el Barça suma 31 punts amb un balanç de 9 victòries, 1 empat i 1 derrota, números que no es repetien des de la primera temporada de Valverde a la banqueta, quan el conjunt blaugrana portava 34 punts: 11 triomfs, 1 empat i cap derrota. Precisament, el Txingurri va igualar el millor el millor inici de la història del club a la Lliga.

Deixant de banda aquest començament fulgurant, els resultats de la present temporada són clarament superiors als de les temporades 2021/2022, 2020/2021, 2019/2020 i 2018/2019. Analitzant les xifres i la posició en la classificació amb cadascuna d'aquestes temporades, les diferències són clares.

La temporada 2018/2019, el Barça sumava 24 punts amb Ernesto Valverde com a tècnic. Tot i anar primers a la classificació, el balanç era de 7 victòries, 3 empats i 2 derrotes. En el curs següent, el panorama era pràcticament calcat amb l'actual entrenador de l'Athletic Club: líders de la Lliga amb 23 punts: 7 victòries, 2 empats i 3 derrotes.


De 17 punts a 31

L'inici de la primera campanya amb Ronald Koeman a la banqueta, el Barça era cinquè a la Lliga amb 20 punts: 6 victòries, 2 empats i 4 derrotes. La situació va anar a pitjor la temporada passada encara amb el neerlandès com a entrenador: l'equip era novè, fora de qualsevol plaça europea, amb 17 punts: 4 victòries, 5 empats i 3 derrotes.

Aquestes bones xifres del Barça de Xavi a la Lliga contrasten, però, amb el còmput global a totes les competicions: Xavi ha firmat el pitjor balanç en els seus primers 50 enfrontaments des del 2001, amb 28 victòries en les sis competicions que ha disputat.

Amb Lewandowski com a principal punta de llança i actual pitxitxi de la Lliga amb 13 gols en 11 partits, sembla que només el bon fer del Reial Madrid pot imposar-se davant l'efectivitat blaugrana a la competició domèstica.

 

 

 

ARXIVAT A:
Guardiola Xavi Hernández Lewandowski
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut